loading...
فروشگاه اینترنتی 5040
فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 55 سه شنبه 30 خرداد 1396 نظرات (0)

تخم شربتی یا دانه چیا (chia seed) یک سوپر غذاست. ارزش غذایی این دانه پر خاصیت از شمار خارج است. این دانه‌های پر خاصیت غذای دونده‌ها است چرا که انرژی بخشی فوق العاده‌ای دارد.

نه تنها انرژی بخش است بلکه برای داشتن پوستی سالم و دور شدن از نشانه‌های پیری، بهبود عملکرد قلب و دستگاه گوارش و داشتن استخوان‌ها و عضلات قوی و حتی درمان دیابت می‌توانید روی این دانه‌های کوچک حساب کنید.

ابتدا با هم نگاهی به مشخصات غذایی این بمب کوچک پر انرژی بیندازیم و سپس به سراغ مزایای بی شمارش برای سلامتی بدن خواهیم رفت.

دانه چیا بسیار سودمند است چرا که سرشار از فیبر و اسید‌های چرب امگا ۳ ، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

فیبر : ۱۱ گرم (یعنی ۴۲ درصد از فیبر توصیه شده برای مصرف روزانه)

پروتئین : ۴٫۴ گرم

اسید‌های چرب امگا ۳  : ۴۹۱۵ میلی گرم

اسیدهای چرب امگا ۶ : ۱۶۲۰ میلی گرم

کلسیم : ۷۷ میلی گرم

مس :۰٫۱ میلی گرم

فسفر : ۲۶۵ میلی گرم

پتاسیم : ۴۴٫۸ میلی گرم

روی : ۱٫۰ میلی گرم

چیا همچنین شامل اسیدهای چرب ضروری آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک، موسین، استرانسیم، ویتامین A، B، E و D و مواد معدنی از جمله گوگرد، آهن، ید، منیزیم، منگنز، نیاسین، تیامین، و همچنین یک منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها است.

۱ – پوست و پیری

محققان می‌گویند که در تحقیقات شان به این نتیجه رسیده‌اند که دانه‌های چیا حاوی آنتی اکسیدانی هستند که تا ۷۰ درصد باعث کاهش فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود.

وجود آنتی اکسیدان‌ها که در این دانه‌ها بیشمار هستند باعث می‌شود که آسیب‌های پوستی به سرعت ترمیم شوند و از آسیب‌های بیشتر و همچنین پیری زودرس ناشی از فعالیت رادیکال‌های آزاد جلوگیری شود.

۲ – سلامت دستگاه گوارش

دانه‌های چیا سرشار از فیبر هستند و همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم با یک بار مصرف روزانه آن نیمی از فیبر مورد نیاز بدن تامین می‌شود.

فیبر‌ها برای تعادل انسولین بدن ضروری هستند بنابراین مصرف غلاتی مانند کتان و چیا که غنی از فیبر و چربی‌های سالم‌اند می‌تواند برای تعادل قند خون بسیار عالی باشند.

همچنین فیبر موجب بهبود کارکرد روده‌ها و عمل دفع می‌شوند. وقتی افراد مواد فیبر دار مانند چیا را به بدن شان تغذیه می‌کنند زودتر احساس سیری خواهند کرد. چرا که این دانه‌ها سبب جذب بیشتر آب در بدن شده و همچنین سریع در معده جذب می‌گردند و به همین دلیل می‌توان گفت که می‌توانید با این دانه‌های معجزه آسا کاهش وزن نیز داشته باشید.

همچنین حالت ژلاتین مانند این دانه‌ها در روده موجب رشد پروبیوتیک‌ها خواهد شد.

این مطلب را در نت نوشت بخوانید : پروبیوتیک‌ها را بشناسید!

۳ – سلامت استخوان ها

تنها با مصرف یک بار در روز از دانه‌های چیا ۱۸ درصد از کلسیم روزانه بدن تان تامین خواهد شد.

کلسیم برای سلامتی استخوان‌ها بسیار حیاتی است. همچنین چیا حاوی ماده دیگری به نام بور (Boron) نیز می‌باشد. این ماده به متابولیزم کلسیم، فسفر، منیزیم و منگنز برای رشد سالم استخوان‌ها و عضلات کمک می‌کند.

۴ – کاهش ریسک سرطان پستان و دهانه رحم

متاسفانه دو سرطان ذکر شده در میان زنان بسیار شایع است. اما دانه چیا حاوی اسید چرب امگا ۳ به نام A LA است که موجب مرگ سلول‌های سرطانی بدون آسیب به سلول‌های سالم بدن می‌شود و از رشد سلول‌های سرطانی پستان و دهانه رحم جلوگیری می‌کند.

اگر بخواهیم خواص تخم شربتی را بگوییم احتمالا این مطلب بسیار طولانی خواهد شد. همین قدر به شما بگویم که چیا می‌تواند در بهبود سلامت دندان ها، کاهش وزن، کنترل و درمان دیابت و افزایش سوخت و ساز و انرژی بدن تان بسیار موثر باشد.

این مطلب را در نت نوشت بخوانید : علائم زود هنگام سرطان دهانه رحم را بشناسید

از عوارض مصرف بیش از اندازه آن به احساس ناراحتی در معده اشاره کرد که شاید برخی افراد آن را احساس کنند.

مصرف تخم شربتی در بارداری عوارضی ندارد البته محض احتیاط به اندازه مصرف کنید!

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 282 یکشنبه 29 آذر 1394 نظرات (0)

مواد لازم:

 آب انار خالصیک لیوان
پودر نشاسته۲ قاشق غذاخوری
 شکربه میزان دلخواه
 شربت انار و پودر گردو مقداری


طرز تهیه مسقطی انار؛ شیرینی شب یلدا :
آب انار نشاسته و شکر رو با هم مخلوط کرده و بر روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا غلظتش مثل فرنی شود. این مخلوط را در قالب دلخواه ریخته و بعد داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس آن را از قالب برگردانید و با شربت انار و پودر نارگیل یا خلال پرتقال تزئین کنید. در صورت تمایل می توانید دانه انار هم داخل مسقطی بریزید.

برای درست کردن شربت انار، آب انار و با مقدار دلخواه شکر بجوشانید تا غلیظ شود. شربت خوش طعم و گوارایی به دست می آید.

نکته: میزان شکر بستگی به ذائقه شما و طعم آب انار دارد. ممکن است بخواهید مسقطی شیرین، ملس یا ترش درست کنید.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 290 پنجشنبه 12 آذر 1394 نظرات (0)

دستور پخت چند نوع نان معروف
پخت نان یکی از سنتی ترین کارهایی است که خانم ها می توانند انجام دهند. البته دیگر کمتر کسی است که این کار را در خانه انجام دهد اما شاید بعضی اوقات هوس کنید کارهایی را که مادر یا مادر بزرگتان در قدیم انجام می دادند شما هم امتحان کنید.

نان همبرگری برای کودکان

 

پخت نان خانگی,طرز تهیه نان تابه ای

روی سینی پایینی فر آب بریزید تا بخار ایجاد شود و نان‌های همبرگر با کیفیت بهتری پخته شوند


مواد لازم برای نان همبرگر :

 تخم‌مرغیک عدد
 آرد سه پیمانه
 روغن مایعسه چهارم پیمانه
 بهبوددهنده آرد نصف قاشق مرباخوری
شکریک قاشق مرباخوری
خمیر مایهیک قاشق غذاخوری
آب ولرمیک پیمانه
نمکیک سوم قاشق مرباخوری


طرز تهیه نان همبرگر :
نصف قاشق خمیر مایه را با شکر خوب مخلوط کنید.آب ولرم را به آرامی به این مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. حواس‌تان باشد این مخلوط را با قاشق غیرفلزی مخلوط کنید. قابلمه بزرگی را روی گاز بگذارید تا آب آن کمی گرم شود. سپس ظرف این مخلوط را داخل آب بگذارید تا در اثر حرارت ملایم، مواد کاملا مخلوط شوند. سپس زیر آب را خاموش کنید . در ظرف را بگذارید تا مواد داخل در اثر گرمای آبی که ظرف داخل آن است، پف کرده و اصطلاحا به عمل آیند.

در ظرفی دیگر روغن، تخم‌مرغ،  باقی‌مانده مایه خمیر، بهبوددهنده را مخلوط کنید. در پایان، نمک را به هم اضافه کنید. مواد را کاملا هم بزنید تا مخلوط یکنواختی به دست بیاید. آنها را به مواد داخل ظرف اول اضافه کنید.این آرد را 10 دقیقه ورز بدهید. خمیر را داخل کیسه فریزر گذاشته و به مدت یک ساعت ونیم داخل یخچال بگذارید تا اصطلاحا استراحت کند.

فر را روی دمای 220 درجه سانتیگراد گرم کنید. کف سینی فر را کمی چرب کرده یا یک ورق کاغذ الگو کف آن بگذارید. خمیر را چانه کنید. شکل چانه‌ها به دلخواه شما و فرزندتان که منتظر نان همبرگری است، بستگی دارد. روی چانه‌ها را کمی چرب کنید. روی آنها نایلون بکشید تا نیم ساعت دیگر استراحت کنند. نایلون را برداشته و روی آنها کنجد، سبزی معطر یا هر افزودنی دیگری که می‌خواهید اضافه کنید. سینی را داخل فر بگذارید. زمان مناسب بستگی به پف کرده و آماده شدن نان‌ها دارد.

نکته‌های طلایی برای پخت نان همبرگر:
1. در مرحله اضافه کردن آرد به مواد، آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر سفت نشود. آرد اگر یک دفعه اضافه شود، آرد گلوله می‌شود.

2. در زمان ورز دادن خمیر اگر خمیر به دست می‌چسبد کمی آرد به آن اضافه کنید تا مشکل برطرف شود.

3. روی سینی پایینی فر یک لیوان آب بریزید تا بخار هم ایجاد شود و نان‌ها با کیفیت بهتری پخته شوند.


نان تابه‌ای برای صبحانه جمعه

مواد لازم برای نان تابه‌ای :

شیر نصف پیمانه
 ماست نصف پیمانه
آرد سفید دو و نیم پیمانه
 روغن مایعیک چهارم پیمانه
خمیر مایه خشکیک قاشق غذاخوری
بکینگ پودریک قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق چای‌خوری


طرز تهیه نان تابه‌ای :
آرد، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. این مخلوط اول ماست.مخلوط دوم، ماست ، شیر و روغن است. شکر و خمیرمایه را هم با هم مخلوط کرده و آنها را با کمک الک روی مخلوط دوم بپاشید. اکنون به آرامی مخلوط اول را با این مواد اضافه کنید و در حین اضافه کردن مخلوط‌ها را هم بزنید تا آرد گلوله نشود. سپس مخلوط به دست آمده را 10 دقیقه با دست ورز بدهید.

اگر حس کردید به دست می‌چسبد در حین ورز دادن به آن آرد اضافه کنید. زمانی که خمیر یکنواخت و نرمی به دست آمد، آن را چانه کنید و داخل ظرفی قرار داده و روی آن را بپوشانید و به مدت یک ساعت درجای گرم قرار دهید تا پف کند. بعد از مدتی خمیر را با وردنه باز کنید. لوله خمیر را به دلخواه‌تان با چاقو قسمت کرده و روی آنها را کمی چرب کنید. چانه‌ها برای پختن آماده است.

طرز تهیه نان همبرگر,پخت نان همبر در خانه

روی نان تابه ای می توانید کنجد، سیاه‌دانه، گردوی رنده شده و تکه‌ها میوه های خرد شده اضافه کنید


پختن نان :
1. اگر آن را داخل فر می‌گذارید، فر را روی 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. در همین فاصله روی چانه‌ها کمی آرد بریزید. روی آنها را بپوشانید تا بیشتر آماده شوند.  سپس آنها را داخل سینی فر پهن کنید.

2. اگر داخل ماهیتابه نان می‌پزید، کف آن را با قلم‌مو چرب کنید و چانه را با وردنه صاف کرده و داخل آن پهن کنید.

نکته‌های طلایی برای پخت نان تابه‌ای:
1. روی نان کنجد، سیاه‌دانه، گردوی رنده شده و تکه‌ها میوه های خرد شده اضافه کنید.

2. اگر در ماهیتابه نان می‌پزید در آن را بگذارید و بعد از سرخ شدن یک طرف نان، آن را با کفگیر برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود.

3. نانی که آموزش داده شد، طعم معمولی دارد. اما اگر دل‌تان می‌خواهد نان شیرین باشد، میزان شکر اضافه شده را می‌توانید تا سه قاشق افزایش دهید.

4. حتما حین پختن نان‌ها روی چانه‌ها نایلون بکشید تا خشک نشود و بعد به تدریج چانه‌ها را داخل ماهیتابه قرار دهید.

 

5. پیش از هر بار قرار دادن چانه جدید داخل ماهیتابه آن را از روی گاز برداشته کف آن را چرب کنید و بعد چانه جدید آماده شده را داخل آن بگذارید.

 

6. اگر نان را داخل فر می‌گذارید حتما کمی آب کف سینی پایینی فر بریزید تا نان رطوبش را از دست ندهد.

نان سنگک برای عصر جمعه
فکر کنید مثلا غروب جمعه است  و دل‌تان به قدر همه ابرهای فصل پاییز، ابری است! حوصله بیرون رفتن از خانه را هم ندارید. باید کار کنید تا کمی شاد شوید. با پختن نان سنگک و بعد هم خوردن دورهمی آن با کمی پنیر و گردو موافقید؟ آستین بالا بزنید.

 

روش پخت نان در خانه,پخت نان خانگی

داخل سینی فر را با سنگ ریزه‌هایی که شبیه به سنگ ریزه داخل تنور سنگکی است، پر کنید


مواد لازم برای نان سنگک :

 آرد سنگکیک کیلو
 آب با حرارت 20 درجه سانتیگراد هفت دسی لیتر
 مایه خمیر هفت گرم
 نمکدو قاشق چایخوری
مخمرسه گرم
کنجد، سیاه دانهبه مقدار دلخواه


طرز تهیه نان سنگک :
1- خمیر ترش
ابتدا باید خمیر ترش تهیه کنید. برای اینکار، چهار گرم مایه خمیر را با 150 گرم آرد و دو دسی لیتر آب مخلوط کنید. این مقدار آب برابر با یک لیوان آب سر خالی است. برای تهیه این خمیر ترش ابتدا آب را تا حرارت 20 درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس مایه خمیر را داخل آن ریخته و بعد از اینکه خوب مخلوط شد، آرد را به تدریج به آن اضافه کنید. در ظرف را نایلون بکشید. نایلون را از چند جا سوراخ کنید تا گازهای ایجاد شده خارج شود. حواس‌تان باشد حجم خمیر تا دو برابر افزایش می‌یابد. پس ظرف بزرگ انتخاب کنید. این خمیر را 24 ساعت قبل آماده کنید.

2-خمیر سنگک
باقی‌مانده آب را حرارت دهید تا دمای آن به 20 درجه سانتیگراد برسد. باقی‌مانده آرد و نمک را خوب هم بزنید. سپس مواد را داخل میکسر بریزید و بگذارید خوب مخلوط شوند. سپس روی مخلوط‌کن را با پارچه یا نایلون بپوشانید و بگذارید نیم ساعت بماند.

سه گرم خمیر را با چند قاشق آب ولرم مخلوط کنید و آن را به مواد داخل میکسر اضافه کنید. میکسر را روشن کنید تا مواد با این ترکیب‌های جدید مخلوط شوند. روی این مواد را بپوشانید و دو ساعت به این مواد استراحت بدهید. آن را با خمیر ترش مخلوط کنید و دوبره میکسر را روشن کنید تا مواد کاملا مخلوط شوند. این خمیر شل است.

3- پخت
داخل سینی فر را با سنگ ریزه‌هایی که شبیه به سنگ‌ریزه داخل تنور سنگکی است، پر کنید. حرارت فر را روی 300 درجه گرم کرده و سینی حاوی سنگ را داخل آن بگذارید. وقتی سینی و سنگ‌ها خوب داغ شد، آن را از داخل فر درآورید. کمی از خمیر را بردارید و روی سنگ‌ها پهن کنید. روی آن کنجد و سیاه‌دانه بریزید. سینی را داخل فر بگذارید. در فر را ببندید. شعله بالای فر را هم روشن کنید تا سطح و کف نان همزمان بپزد.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 268 دوشنبه 09 آذر 1394 نظرات (0)


درست کردن قهوه,طرز دم کردن قهوه

قهوه را این بار به صورت حرفه ای دم کنید


قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های گرم در بین تمام مردم دنیاست. معروف ترین قهوه ها، قهوه ترک و فرانسه است. این بار با روش زیر قهوه را به صورت کاملا حرفه ای دم کنید.

قهوه یکی از نوشیدنی های خوش طعم است که طرفداران زیادی دارد. اما احتمالا کسانی وجود دارند که طرز صحیح دم کردن قهوه را نمیدانند. در این مطلب طریقه دم کردن قهوه را به شکل حرفه ای به شما آموزش داده ایم.

روش تهیه یک قهوه حرفه ای :
دانه‌های قهوه باید به ریزترین اندازه آسیاب شده باشند.
ابتدا آب سرد را درون قهوه جوش بریزید. به ازای هر فنجان قهوه معادل سه‌چهارم فنجان را با آب سرد پر كرده و داخل قهوه‌جوش بریزید. سطح آب باید تا ابتدای گردنه یا تنگی قهوه‌جوش برسد و از آن بالاتر نرود وگرنه سرریز می‌شود.


اكنون پودر قهوه را به آب اضافه كنید. به‌ازای هر فنجان قهوه‌خوری آب، دو قاشق چای‌خوری قهوه.
می‌توانید در صورت تمایل به ازای هر دو قاشق چای‌خوری پودر قهوه، یك قاشق چای‌خوری شكر هم به قهوه اضافه كنید.


وقتی شكر كاملا در آب حل شد، اجاق گاز را روشن كنید؛ با شعله‌ای متوسط رو به كم. اگر شعله زیاد باشد قهوه‌تان می‌سوزد. در این مرحله قهوه را هم نزنید.


پس از گذشت زمان اندكی -حدود دو دقیقه- یعنی زمانی كه حرارت به حدود 70 درجه می‌رسد، قهوه شروع به حباب زدن از كناره‌ها می‌كند. جمع شدن حباب‌ها حالتی روی سطح قهوه به وجود می‌آورد كه آن را اصطلاحا «خامه قهوه» می‌نامند. در این مرحله قهوه را از روی حرارت‌ بردارید تا حرارت و خامه كمی فروكش كنند. هرگز اجازه ندهید حرارت به بالاتر از 75 درجه برسد چون مزه قهوه بیش از حد استخراج خواهد شد.


قهوه‌جوش را مجددا به آرامی و دقت روی شعله كم قرار دهید و سه بار این عمل را تكرار كنید تا خامه قهوه قوام بیاید.
قهوه را به آرامی در فنجان بریزید.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 254 دوشنبه 25 خرداد 1394 نظرات (0)


نحوه پخت باربیكيوی مرغ, مواد لازم برای باربیكيوی مرغ و فلفل دلمه ای

باربیكيوی مرغ و فلفل دلمه ای برای آب کردن شکم مناسب است


اگر شكم داريد
اين عصرانه می تواند برای آب كردن شكم به شما كمک كند. نان سبوس‌دار وقتي در كنار قسمت‌های كم‌چرب مرغ قرار می گيرد، می تواند ميان وعده خوب و سالمی بسازد.

طرز تهیه:
ابتدا مرغ پخته و آن را خلالي ببريد. يک یا دو هويج و فلفل دلمه‌ای را نازک خلالي كنيد. یک پیاز را در تابه‌ كمی تفت داده و سپس هویج و فلفل دلمه ای را به آن اضافه کنید کمی که تفت دادید مرغ را به آنها اضافه كنيد و تفت دهيد. به مواد سس باربیكيو اضافه كنيد. تابه را از روي حرارت ‌برداريد تا كمي خنک شود. اين مواد را لای نان ساندويچی سبوس دار بريزيد.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 320 دوشنبه 25 خرداد 1394 نظرات (0)


سبزیجات,خواص سبزیجات,انواع سبزیجات

بیشتر سبزیجات و خوراکی‌های ضدسرطان تقریبا یک نقطه مشترک دارند

خواص سبزیجات

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه حداقل پنج سهم میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی افراد قرار بگیرد چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را به بدن می‌رسانند.

 

ویتامین‌های گروه B موجود در انواع و اقسام سبزیجات برای تولید انرژی، ساخت هورمون‌ها و عملکرد سیستم عصبی ضروری است. نقش ویتامین E در سلامت پوست و مو هم به اثبات رسیده است؛ ویتامینی که خواص ضدالتهابی دارد و باعث پیشگیری از گرفتگی عروق می‌شود.
 
ویتامین C موجود در سبزیجات از بروز سرماخودگی و ضعف سیستم ایمنی جلوگیری می‌کند.

یکی از ویژگی‌های بارز سبزیجات، غنی بودن آنها از مواد معدنی مثل مس، پتاسیم، منگنز و منیزیوم است. این ریزمغذی‌ها نقش مهمی در سلامت بدن دارند و کمبود آنها در بدن احتمال بروز مشکلات خونی و استخوانی، ضعف سیستم ایمنی و ... را افزایش می‌دهد.
 

انواع سبزیجات دارای آنتی‌اکسیدان
بیشتر سبزیجات و خوراکی‌های ضدسرطان تقریبا یک نقطه مشترک دارند؛ این که سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند و در پیشگیری و حتی درمان سرطان‌ها موثرند. آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد تولید شده در بدن مقابله می‌کنند و علاوه بر سرطان مانع بروز بسیاری از مشکلات قلبی و عروقی می‌شوند و پیری را هم به تاخیر می‌اندازند. این در حالی است که بیوفلاونوئیدها،‌ کاروتنوئیدها، ویتامین‌های E و C و سلنیوم مهم‌ترین منابع طبیعی آنتی‌اکسیدان‌ها را تشکیل می‌دهند. فراموش نکنید از بین سبزیجات ‌کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ای، سیب‌زمینی، چغندر، کلم‌قرمز، کنگر فرنگی،‌ مارچوبه و ... سرشار از آنتی اکسیدان هستند.
 

شستوشوی سبزیجات،سبزیجات,سبزیجات خشک شده

مایع ظرفشویی برای جدا کردن تخم‌انگل‌ها از سبزیجات مناسب است

 

دریافت مقدار کافی فیبرهای غذایی
احتمالا شما هم اسم فیبر را زیاد شنیده‌اید. باید بدانید سبزیجات منابع بسیار غنی فیبر به حساب می‌آیند که خواص زیادی دارند و بسیاری از متخصصان از آنها به‌عنوان راز تناسب اندام یاد می‌کنند. به‌عنوان مثال، فیبر، سرعت عبور مواد غذایی از معده به روده را کم می‌کند و باعث ایجاد احساس سیری طولانی‌تر می‌شود. به این ترتیب با مصرف انواع سبزیجات دیرتر گرسنه می‌شوید، کمتر سراغ هله‌هوله‌های موجود در یخچال و کابینت‌ها می‌روید و براحتی می‌توانید وزن کم کنید. فیبر موجود در سبزیجات علاوه بر این ویژگی در کاهش کلسترول بد خون (LDL) هم تاثیر دارند و با تاثیر روی عملکرد مثبت روده‌ها از بروز یبوست پیشگیری می‌کنند.
 

امان از آلودگی سبزی‌ها
هر سال در آستانه فصل تابستان موضوع آبیاری مزارع سبزیجات جنوب تهران با آب‌های آلوده و حتی فاضلاب‌ها دوباره مطرح می‌شود. هر چند بسیاری از مسئولان چنین ادعاهایی را به طور کامل رد می‌کنند، اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد چنین چیزی می‌تواند واقعیت داشته باشد. در هر صورت پرسش اینجاست که آیا آب‌های آلوده داخل بافت سبزیجات هم نفوذ می‌کنند؟ اگر این طور است روشی برای از بین بردن آلودگی‌ها هنگام شستن وجود دارد؟

 

آلودگی میکروبی و انگلی مهم‌ترین نکته در این زمینه است. خبر خوب این که روش شست‌وشوی سبریجات چهار مرحله‌ای باعث از بین رفتن همه آلودگی‌های میکروبی در سبزیجات می‌شود، اما متاسفانه سموم شیمیایی و فلزات سنگین را از بین نمی‌برد و می‌تواند باعث بروز بیماری‌های عفونی و گوارشی شود و زمینه بروز سرطان را هم فراهم کند.
 

سبزیجات,فیبر موجود در سبزیجات,فیریز سبزیجات

سبزیجات منابع بسیار غنی فیبر به حساب می‌آیند

نگرانی بیجا ممنوع
در مورد سلامت سبزیجات موضوع استفاده از کودهای آلوده انسانی و حیوانی هم مطرح است، اما در صورتی که کود زیر خاک ریخته شود به حاصلخیزی زمین زراعتی کمک می‌کند، اما اگر این کودها در تماس مستقیم با سبزیجات باشند، آلودگی ایجاد می‌کنند و مصرف آنها برای افراد مضر است. بنابراین توصیه می‌شود سراغ محصولات ارگانیکی بروید که در بعضی از فروشگاه‌ها موجودند یا خودتان برای کاشت سبزیجات دست به‌کار شوید و در حیاط، باغچه کوچک یا گلدان‌های آپارتمانی‌ سبزی بکارید و با خیال راحت و یک شست‌وشوی ساده آنها را مصرف کنید.
 

شست‌وشوی 4 مرحله‌ایسبزیجات
فارغ از مباحث مطرح شده، برای اطمینان باید سبزیجات را قبل از مصرف به روش اصولی بشویید ،چون حتی اگر سبزیجات با آب‌های آلوده یا کودهای نامناسب آبیاری شده باشند به وسیله شست‌وشوی مناسب، آلودگی میکروبی آنها از بین می‌رود. اولین مرحله شست‌وشو با آب و زدودن خاک یا مواد زائد همراه سبزیجات و‌ مرحله دوم اضافه کردن یک تا دو قطره مایع ظرفشویی به ظرف حاوی آب و سبزی است. در این مرحله انگل‌زدایی صورت می‌گیرد.
 

در مرحله سوم باید سبزیجات را با یک قاشق محلول ضدعفونی‌کننده (موجود در داروخانه‌ها) به مدت سه تا پنج دقیقه با آب خیس کنیم. آخرین مرحله هم آبکشی سبزی با آب است. یادتان باشد برخلاف باور عموم استفاده از نمک برای ضدعفونی‌ کردن سبزیجات هیچ تاثیری در پاکسازی آنها ندارد.

 

همچنین هنگام شستوشوی سبزیجات هم از مایع ظرفشویی و هم از محلول ضدعفونی‌کننده استفاده کنید. مایع ظرفشویی برای جدا کردن تخم‌انگل‌ها از سبزیجات مناسب است و ماده ضدعفونی‌کننده ،میکروب‌های سبزیجات را از بین می‌برد. از طرفی دور ریختن برگ‌های رویی سبزیجات برگی مثل کاهو و کلم هم بسیار با اهمیت است.
 

خواص سبزیجات,انواع سبزیجات,سبزیجات معطر

هیچ تفاوتی میان سبزی خشک شده و منجمد وجود ندارد

سبزی فریزری بهتر است یا سبزی خشک شده؟
در حال تماشای تلویزیون هستید، هوس قورمه‌سبزی می‌کنید و به فکر درست کردن این غذای خوشمزه می‌افتید، اما آماده کردن سبزی این خورشت پرطرفدار دردسرهای زیادی دارد. پس چه بهتر که از قبل سبزی آماده داخل فریزر داشته باشید و بیشتر وقت‌تان را صرف جا افتادن غذا کنید. حالا سوال اینجاست که آیا فریز کردن سبزیجات از ارزش غذایی آنها کم می‌کند؟ اصلا سبزی خشک بهتر است یا سبزیجات منجمد؟
 

در فرآیند خشک کردن سبزیجات، بخش قابل‌توجهی از ویتامین C سبزی‌ از بین می‌رود، اما بیشتر املاح آن‌ حفظ می‌شود. این در حالی است که منجمد کردن سبزیجات البته به شرط این که زمان زیادی از چیدن آن نگذشته باشد، باعث حفظ ویتامین‌ها، ریزمغذی‌ها و املاح موجود در آن می‌شود.
 

البته در صورتی که از زمان برداشت محصول اطلاعی ندارید هیچ تفاوتی میان سبزی خشک شده و منجمد وجود ندارد چرا که هر دو مقداری از ارزش غذایی‌شان را طی فرآیند خشک شدن و انجماد از دست داده‌اند، اما یادتان باشد طعم و بافت سبزیجات منجمد شده بهتر از نوع خشک آن است و برای این که خاصیت سبزی (بویژه سبزی‌قورمه) کمتر از دست برود، باید پس از شستن، خشک و خرد کردن بلافاصله آن‌ را داخل فریزر بگذارید.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 265 یکشنبه 17 خرداد 1394 نظرات (0)

با درست کردن یک نوشیدنی سالم از خیار و گلابی که با ریحان و زیره طعم دار شده، گرمای تابستان را کنار بزنید! این نوشیدنی خیلی راحت درست می شود و پر از مواد مغذی و فیبر است که باعث می شود بدنتان دچار کم آبی نشود.

مواد لازم:

 خیار خرد شده ۱ فنجان
گلابی خرد شده ۱ فنجان
برگ ریحاننصف فنجان
 آبلیمو۲ قاشق چایخوری
شکر۳ قاشق چایخوری
نمک سیاهخیلی کم
پودر زیرهنصف قاشق چایخوری
یخ خرد شدهبه مقدار لازم


طرز تهیه:
خیارها را پوست کنده و خرد کنید.گلابی ها را هم خرد کنید.

میوه ها را داخل مخلوط کن بریزید. حالا برگ ریحان، نمک، پودر زیره، آبلیمو و یخ را به آن اضافه کنید تا مخلوطی یک دست داشته باشید.

آبمیوه را داخل یک لیوان ریخته و سرو کنید.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 190 یکشنبه 17 خرداد 1394 نظرات (0)

پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویژه ماه رمضان
غذاهایی که میخورید در ماه رمضان زیاد تغییر ندهید باید غذاهایی بخورید که سبک باشد ولی گرسنگی زود هنگام ایجاد نکند و از پیچیده ترین کربو هیدراتها و غذاهای فیبردار استفاده شود در ادامه مطلب با ما همراه شوید تا برای شما پرهیزهای غذایی در ماه رمضان را برای پیشگیری از بیماریهایی که ممکن است در این ماه بوجود بیاید از زبان کارشناسان تغذیه بیان کنیم.

 

با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در روز، باید غذاهایی را مصرف کنیم که به کندی و دیر هضم می شوند مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. غذاهای دیرهضم معمولاً 8 ساعت در دستگاه گوارش می مانند، در حالیکه غذاهای زود هضم فقط 3 تا 4 ساعت در معده باقی می مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی خواهد کرد.

 

غذاهای دیر هضم عبارتند از: حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس ، آرد سبوس دار ،‌ برنج با پوست و غیره ( که کربوهیدرات های پیچیده نامیده می شوند).

 

غذاهای زود هضم عبارتند از: غذاهایی که حاوی قند، آرد سفید و غیره هستند (که به این گروه کربوهیدرات های تصفیه شده گفته می شود).

 

غذاهای حاوی فیبر غذایی عبارتند از: غذاهای حاوی سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، انواع سبزی ها مانند لوبیای سبز، نخود،‌ ذرت،‌ اسفناج، برگ چغندر، میوه های با پوست، میوه خشک شده مثل برگه زردآلو ، انجیر،‌ آلو خشک، بادام و غیره.
غذاهای مصرفی باید در حالت تعادل با یکدیگر باشند و از همه گروه های غذایی مثل میوه، سبزیجات،‌گوشت و مرغ و ماهی، نان و غلات و گروه شیر و لبنیات باید در برنامه غذایی ما وجود داشته باشد.
غذاهای سرخ شده باید به مقدار کم مصرف شوند، زیرا باعث عدم هضم، سوزش سردل و اختلال در وزن مناسب می شوند.

 

از چه غذاهایی پرهیز کنیم ؟
1 – غذاهای سرخ کردنی و چرب


2- غذاهای حاوی قند زیاد


3 – خوردن غذای زیاد بخصوص هنگام سحر


4 – خوردن چای زیاد هنگام سحر. چای باعث افزایش ادرار شده و از این طریق نمک های معدنی که در طول روز بدن به آنها نیاز دارد، دفع می شوند.

 

5 – سیگار : اگر شما نمی توانید کشیدن سیگار را یک دفعه قطع کنید از هفته های قبل از ماه رمضان مصرف آن را به تدریج کاهش دهید.

 

چه غذاهایی را مصرف کنیم ؟
1 – مصرف کربوهیدرات های مرکب در سحر که مدت طولانی تری هضم می شوند و باعث می شوند که کمتر گرسنه شوید.

 

2- حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهائی است که دیر هضم می شود.

 

3 – خرما منبع عالی قند، ‌فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیم می باشد.

 

4 – مغز بادام غنی از املاح خصوصا کلسیم و فیبر می باشد.

 

5 – موز منبع غنی پتاسیم، منیزیم و کربوهیدرات می باشد.

 

6- مصرف زیاد آب یا آب میوه در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می شود.

 

سنگ کلیه, التهاب معده

در ماه رمضان از مصرف غذاهای سرخ کردنی و چرب پرهیز کنید.

 

مشکلات سلامتی، علل و درمان آن
یبوست
یبوست می تواند باعث ایجاد بواسیر، شقاق های دردناک مقعد و سوء هاضمه به همراه نفخ شود.

 

علل: مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده، مصرف کم آب و فیبر غذایی.
درمان: مصرف کم کربوهیدرات های تصفیه شده، افزایش مصرف آب، استفاده از سبوس در پخت نان ها، استفاده از آردهای قهوه ای و سبوس دار

 

سوء هاضمه و نفخ
علل: پرخوری، مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای تند و ادویه دار، غذاهایی که ایجاد نفخ می کنند مثل تخم مرغ،‌ کلم ، لوبیا، عدس و نوشابه های گازدار
درمان: پرخوری نکنید، آب میوه یا آب بنوشید. از غذاهای سرخ کردنی اجتناب کنید.

 

ضعف ( افت فشار خون )
علائم: افزایش تعریق، ضعف، خستگی، کم شدن انرژی، سرگیجه بخصوص هنگام برخاستن، ظاهر رنگ پریده و احساس افتادن که این علائم بیشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق می افتند.

علل: مصرف کم مایعات و کاهش مصرف نمک
درمان:به مکان های گرم نروید. مصرف نمک و مایعات را افزایش دهید.

 

توجه: افت فشار خون باید با گرفتن فشار خون در هنگام بروز علائم تأیید شود. افراد دارای فشار خون بالا ممکن است در طول ماه رمضان نیاز به تنظیم مجدد داروهای خود توسط پزشک داشته باشند.

 

سردرد
علل: عدم مصرف کافئین و تنباکو،‌انجام کار زیاد در طول روز، کم خوابی، گرسنگی که معمولاً در طول روز بیشتر شده و در انتهای روز بدتر می شود. سردرد وقتی با افت فشار خون همراه شود، می تواند منجر به سردرد شدید و حالت تهوع قبل از افطار شود.

 

درمان: در طول یک تا دو هفته قبل از ماه رمضان به تدریج مصرف کافئین و تنباکو را قطع کنید. چای سبز و بدون کافئین ممکن است جایگزین خوبی باشد. همچنین برنامه خود را در طول ماه رمضان طوری ترتیب دهید تا خواب کافی داشته باشید.

 

کاهش قند خون
علائم: ضعف، سرگیجه، خستگی،‌کاهش تمرکز،‌ تعریق زیاد، لرزش بدن، عدم توانائی برای انجام فعالیت های بدنی، سردرد و تپش قلب.

 

علل در افراد غیر دیابتی: مصرف زیاد قند مثل کربوهیدرات های تصفیه شده مخصوصاً در هنگام سحر باعث می شود که بدن مقدار زیادی انسولین تولید کرده و باعث افت قند خون شود.

 

درمان: خوردن غذا هنگام سحر و کاهش مصرف نوشیدنی ها و غذاهای حاوی قند.

 

توجه: افراد دیابتی ممکن است به تنظیم مجدد داروهای خود در ماه رمضان احتیاج داشته باشند و باید با پزشک خود مشورت کنند.

 

غذاهای دیر هضم, گندم سبوس دار

ضعف و سرگیجه از علائم کاهش قند خون می باشد.

 

انقباضات عضلانی
علل: مصرف کم غذاهای حاوی کلسیم، پتاسیم و منیزیم


درمان: خوردن غذاهای غنی از املاح بالا مثل: سبزیجات، میوه جات، شیر و لبنیات، گوشت و خرما

 

توجه: افراد دارای فشار خون بالا که تحت درمان هستند و افراد دچار سنگ کلیه، باید با پزشک خود مشورت کنند.

 

زخم معده،‌ سوزش سردل، التهاب معده
افزایش سطح اسید در معده خالی در ماه رمضان باعث تشدید زخم و التهاب معده می شود که به صورت احساس سوزش در ناحیه معده و زیر دنده ها ظاهر شده و می تواند بطرف حلق گسترش یابد. غذاهای تند، قهوه و نوشابه های سیاه این حالت را بدتر می کنند.
درمان های پزشکی برای کنترل سطح اسید معده وجود دارند وافراد مبتلا، قبل از روزه گرفتن باید با پزشک خود مشورت کنند.

 

سنگ کلیه
سنگ کلیه ممکن است در افرادی که به مقدار کم آب می نوشند ایجاد شود. بنابراین مصرف زیاد مایعات برای جلوگیری از تشکیل سنگ ضروری می باشد.

 

درد مفاصل
علل: در طول ماه رمضان که نمازهای بیشتری خوانده می شود، فشار روی مفاصل زانو افزایش می یابد. در افراد مسن و یا افراد دچار التهاب مفاصل این مسئله باعث درد، سفتی، تورم و احساس ناراحتی می شود.

 

درمان: وزن را کم کنید تا زانوها مجبور نباشند وزن زیادی را تحمل کنند. قبل از ماه رمضان اندام تحتانی را ورزش دهید تا برای فشار اضافی وارده، آماده باشند. آمادگی بدنی باعث می شود تا نماز راحت تر خوانده شود. 

تعداد صفحات : 4

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 3642
  • کل نظرات : 119
  • افراد آنلاین : 158
  • تعداد اعضا : 9
  • آی پی امروز : 358
  • آی پی دیروز : 187
  • بازدید امروز : 895
  • باردید دیروز : 293
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 3,438
  • بازدید ماه : 17,373
  • بازدید سال : 140,459
  • بازدید کلی : 2,213,610