loading...
فروشگاه اینترنتی 5040
فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 178 یکشنبه 29 شهریور 1394 نظرات (0)


معما,معماهای کودکانه

چیستان های کودکانه

 

چیستان 1: آن چیست که اگر کسی آن را داشته باشد به کسی نمی گوید. اگر کسی آنرا بگیرد آنرا نمی شناسد. و کسی که آنرا بشناسد آنرا نمی گیرد.

چیستان 2:  آن چیست که هرچه از آن برمی دارند، بیشتر می شود؟ 

چیستان 3:  آن چیست که ورزشکاران به خاطر شکستنش جایزه میگیرند؟


چیستان 4: آن چیست که چه پُرباشد و چه خالی وزنش یکی است.

چیستان 4:  آن چیست که به دور خانه می چرخد ولی، هیچ گاه آن را لمس نمی کند؟

چیستان 6:  آن چیست که موقع خشک کردن خیس می شود؟

چیستان 7: سیاه هست ولی زاغ نیست، پرنده است ولی کلاغ نیست؟

 

 

چیستان های کودکانه،سرگرمی کودکان

 

 جواب چیستان ها


پاسخ1: پول تقلبی

 

پاسخ 2چاه

 

پاسخ 3رکورد

 

پاسخ 4 نوار

 

پاسخ5 خورشید

 

پاسخ 6: دستمال کاغذی

 

پاسخ 7: دود

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 205 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)


تبلت و کودک,مضرات  گوشی موبایل برای کودکان

اسنفاده بیش از حد تبلت در کودکان باعث می شود کودک به تبلت وابسته شود

 

پیش از گفتن هر چیزی، باید به شما یک هشدار کوچک بدهم: ممکن است آنچه من در این متن نوشته ام را خیلی نپسندید. این برای همه ما سخت است که بپذیریم فرزندمان به چیزی وابسته است؛ آن هم چیزی مثل تبلت که نه تنها بی خطر، بلکه خیلی اوقات مفید هم به نظر می رسد. بخصوص که تبلت ممکن است گاهی برای فرزند ما سرگرمی خوبی به حساب بیاید و زمان بیشتری به ما بدهد تا به کارهای دیگرمان رسیدگی کنیم.

در این یادداشت می خواهم برای شما از نشانه هایی بگویم که می گویند فرزند شما به تبلت وابسته است یا خیر.

این روزها بازار گوشی های هوشمند و تبلت خیلی خیلی داغ است و ممکن است بسیاری از ما فکر کنیم که حیف است فرزند ما، کمتر از بچه های دیگر امکانات داشته باشد. تبلت می تواند برای فرزند ما ابزار مفیدی باشد و به او در یاد گرفتن خیلی چیزها کمک کند، اگرچه از طرف دیگر ممکن است که با مشغول کردن او به خودش، فرزندمان را از کار و زندگی هم بیندازد. به هر حال بیشتر ما بودنش را به نبودنش ترجیح می دهیم اما خیلی هم دل خوشی از اینکه فرزندمان مدام با آن مشغول باشد نداریم.

پژوهش های علمی نشان می دهد که انواع وابستگی (وابستگی به مواد، خرید کردن، خوردن غذاهای ناسالم، اینترنت و ...) همه از قوانین مشابهی تبعیت می کنند. در تمام این مشکلات نواحی یکسانی در مغز درگیر هستند که ما را به سمت تکرار آن رفتار خاص سوق می دهند؛ تا جایی که دیگر برای مان مشکل ساز شوند.

در این یادداشت مثال هایی از تشابه میان وابستگی به مواد و استفاده از تبلت آورده ام تا مطلب را روشن تر توضیح بدهم. با این وجود عمدا نامی از واژه اعتیاد نبرده ام زیرا اعتقاد دارم که به کار بردن برچسب اعتیاد، به غیر از اینکه موضوع را پیچیده و ترسناک نشان بدهد، سودی برای ما ندارد. از آنجایی که وابستگی ها همیشه به مرور زمان پیشرفت می کنند و شدیدتر می شوند، دانستن علائم وابستگی به ما کمک می کند که موضوع را بهتر بشناسیم و هر چه زودتر از وخیم شدن ماجرا پیشگیری کنیم.

بیشتر ما استفاده طولانی مدت از تبلت را نشانه وابستگی به آن می دانیم اما موضوع پیچیده تر از این حرف هاست. برای مثال روانشناسان به این نتیجه رسیده اند که کودکان سالم، بخصوص کودکان کم سن و سال تر، به هر فعالیت جدیدی اشتیاق نشان می دهند و مدت زیادی به آن می پردازند.

وقتی که کودکی سعی می کند چیز جدیدی یاد بگیرد، اشکالی ندارد که زمان زیادی را صرف آن کند. در نتیجه صرف اینکه کودک شما وقت زیادی را صرف بازی با تبلتش می کند، نشانه بدی نیست؛ بنابراین زود نتیجه گیری نکنید.

از طرف دیگر ممکن است بچه ها برای اهداف مختلفی از تبلت استفاده کنند. برای مثال بین کودکی که با تبلتش کتاب می خواند یا با یک نرم افزار آموزشی سروکله می زند و کودکی که حدود یک ساعت به یک بازی خاص ادامه می دهد، تفاوت مهمی وجود دارد.

به جز بازی طولانی با تبلت نشانه های دیگر هم هست که نشان می دهند فرزند شما به تبلتش بیش از حد وابسته شده است. بررسی این نشانه ها کمک می کند که گوش به زنگ باشید و اگر فرزندتان به تبلتش وابسته شده، فکری به حالش بکنید:

تبلت و کودک,مضرات  گوشی موبایل برای کودکان

بچه هایی که با تبلت از عواطف منفی شان فرار می کنند، ممکن است دچار مشکل باشند

 
1- بیشتر و بیشتر خواستن
همانطور که مصرف کننده های مواد بعد از مدتی به مقدار بیشتری از مواد احتیاج دارند تا حال خوبی پیدا کنند، کسانی که از تبلت استفاده می کنند هم ممکن است چنین حالتی داشته باشند.

بچه هایی که تا حالا از 10 دقیقه بازی هم لذت می بردند، حالا به چند ساعت بازی احتیاج دارند. اینکه بیست دقیقه بازی با تبلت دیگر کودک شما را راضی نمی کند، نشان می دهد که بهتر است کمی بیشتر مراقب باشید. 


2- علائم خماری
ترک مواد مخدر، علائم جسمانی مشخصی مانند سردرد و لرز و ... دارد. در روانشناسی اعتیاد، به این علائم، علائم خماری می گویند. شاید برایتان عجیب باشد اگر بگوییم که کنار گذاشتن تبلت و گوشی موبایل هم می تواند علائمی شبیه این داشته باشد.

در پژوهشی که در سال 2011 انجام شد، از 1000 دانشجو در سراسر دنیا خواستند که 24 ساعت را بدون گوشی تلفن همراه موبایل و اینترنت بگذرانند. بسیاری از این دانشجوها علائمی شبیه اضطراب و افسردگی را گزارش کردند؛ بنابراین اگر دیدید که بعد از گرفتن تبلت، کودکتان آشفته، مضطرب یا غمگین است، می توانید به این موضوع شک کنید که شاید به تبلتش بیش از حد وابسته شده است.

اعتیاد به تبلت,اعتیاد به تبلت درکودکان

  استفاده از تبلت نباید جایگزین فعالیت های طبیعی کودک مثل بازی کردن و ... شود

 
3- از دست دادن کنترل
اگرچه ما خیلی از کودکان کم سن و سال انتظار این را نداریم که رفتارهایشان را تحت کنترل داشته باشند، اگر گرفتن تبلت از کودک شما بدون یک قشقرق حسابی کار مشکلی است و کنترل او سخت است، بدانید که او احتمالا به تبلتش وابسته شده است.

البته والدین هم باید بتوانند حد و حدود مشخصی تعیین کنند و قشقرق به پا کردن کودک، لزوما نشانه وابستگی او نیست.


4-کلک زدن
آیا کودک تان را در گوشه خانه در حالی که دارد با تبلت بازی می کند، دستگیر کرده اید؟ این هم یکی دیگر از نشانه هایی است که باید نسبت به آن حساس باشید.

اینکه کودک تان درباره مقدار استفاده از تبلت دروغ بگوید، آن را یواشکی به اتاق خوابش یا جای دیگری ببرد یا برای بازی بیشتر به شما کلک بزند، همه نشانه هایی است که باید جدی بگیرید.


5- از دست دادن علاقه به سرگرمی های دیگر
اگر کودک شما که قبلا برای دویدن، بازی کردن و سر و کله زدن با دوستانش اشتیاق نشان می داد، حالا بازی با تبلت را ترجیح می دهد، حق دارید که کمی نگرانش باشید. استفاده از تبلت برای کودک لذت آنی و زیادی به همراه دارد اما به هیچ وجه نباید جایگزین فعالیت های طبیعی کودک مثل بازی کردن و ... شود. البته باید بگوییم که ترجیح دادن تبلت نسبت به کارهای دیگر، اگر گهگاه اتفاق می افتد و به خصوص اگر تبلت هنوز برایش تازه است، نگران کننده نیست.


6- استفاده به عنوان مسکن
کسانی که مواد مصرف می کنند، خیلی از اوقات این کار را برای تسکین احساس بدی که دارند انجام می دهند. لذت کوتاه مدت استفاده از تبلت هم می تواند روشی باشد که کودک شما برای کنار آمدن با مشکلاتش از آن استفاده می کند.

بچه هایی که با تبلت از غم، استرس و عواطف منفی شان فرار می کنند، ممکن است دچار مشکل باشند. برای مثال اگر کودک شما بعد از دعوا با شما، خواهر یا برادرش تبلتش را برمی دارد و به گوشه ای می رود تا بازی کند، در تلاش است که حال بدش را با لذت بازی با تبلت آرام کند و این علامت خوبی نیست.

از دست دادن رابطه های مهم، افت تحصیلی یا عملکرد ضعیف در محل کار همه نشانه های خیلی مهمی از وابستگی هستند؛ بنابراین اگر فرزند شما به خاطر بازی با تبلت، دوستانش را از دست داده و دیگر تمایل زیادی برای وقت گذراندن با آنها نشان نمی دهد، اگر نمره هایش افت کرده است و به جای درس خواندن ترجیح می دهد مدت طولانی با تبلتش بازی کند، بایستی نگران وابستگی بیش از حدش به تبلت باشید.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 190 دوشنبه 22 تیر 1394 نظرات (0)


درمان خفگی در نوزادان,راههای پیشگیری از خفه شدن نوزاد

هرگونه انسداد در راه تنفسي و حفره‌هاي بيني می تواند باعث خفگي کودک شود

 

درست از لحظه‌اي كه جواب تست حاملگي مثبت مي‌شود نگراني‌هاي مادرانه نيز آغاز شده و تا آخر عمر ادامه پيدا مي‌كنند. اين دلواپسي‌ها بعد از زايمان و در دوران شيرخوارگي بيش از هر زماني مي‌توانند يك مادر را بي‌خواب و پريشان كنند چراكه يكي از ترس‌هاي رايج در اين دوران خفگي نوزاد هنگام خواب، شير خوردن و بازي كردن است. 

داستان‌ها درمورد خفگي نوزادان بسيارند. اغلب مادرها نيز از گوشه و كنار آنها را شنيده‌اند و اين موضوع ترس‌شان را دوچندان مي‌كند. اگر شما هم به تازگي زايمان كرده‌ايد و نگران سلامتي فرزندتان هستيد اين مقاله را بخوانيد تا با كمك دكتر خان بابايي، فوق تخصص ريه كودكان و دكتر ساعدي، متخصص گوش و حلق و بيني با دلايل خفگي نوزادان و راه‌هاي پيشگيري از آنها آشنا شويد.

خفگي در نوزادان علل مختلفي دارد. دكتر خان بابايي، معتقد است هرگونه انسداد در راه تنفسي، حفره‌هاي بيني و حبابچه‌هاي ريوي در انتهاي ريه مي‌تواند از تبادل اكسيژن و دي‌اكسيد كربن جلوگيري كند و درنهايت باعث خفگي شود، البته پايين آمدن سطح اكسيژن خون اگر ناچيز باشد مشكلي ايجاد نمي‌كند اما اگر از حد بگذرد باعث ايجاد عارضه مي‌شود. حال اين عارضه بسته به مدت زمان كمبود اكسيژن و شدت آن متفاوت خواهد بود.

عوارض كمبود اكسيژن
كمبود اكسيژن طيف وسيعي از علائم را ايجاد مي‌كند؛ از بي‌قراري نوزاد و مشكل در شير خوردن گرفته تا تشنگي هوا و سياه شدن لب‌ها و انگشتان همگي از اين نشانه‌ها به حساب مي‌آيند. درواقع علائم به سن كودك و مدت زمان كمبود اكسيژن بستگي دارد. دكتر خان بابايي در ادامه اضافه مي‌كند كه كاهش اكسيژن به ارگان‌هاي مختلف بدن به‌خصوص مغز، قلب، كليه‌ها، كبد و دستگاه گوارش آسيب مي‌رساند.

وقتي اكسيژن به سلول‌هاي مغزي نمي‌رسد فرد ممكن است دچار فلج مغزي شود. اين كمبود اكسيژن حتي مي‌تواند داخل رحم، موقع زايمان يا بعد از آن يا طي بيماري‌هايي چون مننژيت و انسفاليت ويروسي يا ميكروبي ايجاد شود. درحقيقت از آنجايي كه سلول‌هاي مغزي در حال رشد هستند، كمبود اكسيژن باعث ايجاد عوارض برگشت‌ناپذيري همچون عقب‌افتادگي ذهني خواهد شد. اين مسئله درمورد ارگان‌هاي ديگر هم صدق مي‌كند؛ براي مثال اگر اكسيژن به كليه‌ها يا كبد نرسد فرد دچار نارسايي كليه و كبد مي‌شود يا اگر قلب دچار كمبود اكسيژن شود مشكلات عضلاني پيدا مي‌كند و درنهايت از كار مي‌افتد.

عفونت هم باعث خفگي مي‌شود
يكي از شايع‌ترين عوامل انسداد راه‌هاي هوايي، ورود جسم خارجي همچون اسباب بازي، تكه‌هاي غذا و. . . به دستگاه تنفسي است. اين عارضه در كودكان شيرخوار و نوپا بسيار شايع است و اگر انسداد كامل باشد باعث مرگ مي‌شود. از ديگر علل خفگي نوزادان مي‌توان به عفونت‌هاي شديد و ايست قلبي- تنفسي اشاره كرد. طي اين عفونت‌ها ترشحاتي در دستگاه تنفسي آزاد مي‌شوند كه در صورت عدم درمان، باعث انسداد خواهند شد. انواع نارسايي‌هاي قلبي هم مي‌توانند در راه تنفسي انسداد ايجاد كرده و باعث مرگ شوند. البته اين بيماري‌ها خيلي اورژانسي نيستند و عوارض آنها به تدريج با درمان جبران مي‌شوند.

درمان خفگی در نوزادان,راههای پیشگیری از خفه شدن نوزاد

يكي از علل خفگی در کودکان، ورود جسم خارجي به دستگاه تنفسي است

 

 نگراني از خفگي نوزاد بي‌خواب‌تان كرده است؟
1. اگر غذا يا شير دادن به نوزاد در آرامش و به دور از هيجان، خنديدن و بازي كردن انجام شود و كودك ناهنجاري‌هاي عضلاني و عصبي در ناحيه حلق و حنجره نداشته باشد، نگراني از بابت خفگي وجود نخواهد داشت.

2.خوابيدن نوزاد كنار والدين بسيار خطرناك است زيرا ممكن است دست، بدن، بالش يا پتوي آنها روي صورت كودك بيفتد و خفگي ايجاد كند يا حتي به كودك ضربه بزنند.

3. شير دادن به نوزاد در حالت خوابيده چه با شيشه شير و چه سينه مادر مي‌تواند بسيار خطرناك باشد، بنابراين حتما بايد در حالت نيمه نشسته به او شير بدهيد.

4. شيرخواران تا سه ماهگي به شكل اجباري از بيني تنفس مي‌كنند بنابراين گرفتگي بيني در آنها مي‌تواند بسيار خطرناك باشد، پس در زمان سرماخوردگي قبل از خواب و شير دادن به كودك، بيني او را با آب مقطر يا سرم شست‌وشو باز كنيد.

5. براي نوزادان و شيرخواران از بالش استفاده نكنيد. درواقع وضعيت قرارگيري سر كودكان در اين سن به گونه‌اي است كه اصلا نيازي به بالش ندارند. پارچه‌ها و پتوهاي خيلي كوچك و نرم نيز ممكن است در تنفس كودك اختلال ايجاد كنند.


موقع پريدن شير يا غذا به گلوي نوزاد بايد چه‌كار كنيم؟
حال شايد اين سوال براي‌تان پيش آمده باشد كه موقع پريدن شير يا غذا به گلوي نوزاد بايد چه‌كار كنيم؟ دكتر خان بابايي در پاسخ توضيح مي‌دهد كه اين واكنش بسته به سن كودك متفاوت است. به‌طور كلي توصيه مي‌شود نوزاد را روي يك دست برگردانيد و از پشت به ميان دو كتفش چندين بار ضربه بزنيد. در مورد كودكان بزرگتر هم شايد لازم باشد آنها را در حالت ايستاده قرار دهيد، دو مشت خود را روي هم جمع كنيد و زير جناغ سينه‌شان بگذاريد، سپس با نيروي دست به طرف بالا فشار بياوريد.

ريفلاكس یکی از علل خفگي در نوزادان
ريفلاكس يا برگشت شير و مواد غذايي از معده به مري و نهايتا حلق يكي ديگر از عوامل خطر انسداد و خفگي در نوزادان به‌حساب مي‌آيد. شايد شما هم اصطلاح «مرگ ناگهاني شيرخواران» را شنيده باشيد. در اين حالت مادر به بچه شير مي‌دهد و او را مي‌خواباند اما بعد مي‌بيند كه بيدار نمي‌شود زيرا طي خواب دچار ريفلاكس شديد شده و دستگاه تنفسي‌اش از كار افتاده است. دكتر خان بابايي توصيه مي‌كند براي جلوگيري از اين حالت، به دفعات متعدد و هر بار با حجم كم به نوزاد شير بدهيد، همچنين بايد او را به پهلو بخوابانيد و زير سرش را حدود 30 تا 35 درجه بالا قرار دهيد.

موقعیت خواب نوزاد و خطر خفگی
هنگام خواب تمامي عضلات بدن آرام مي‌شوند. عضلات راه هوايي نيز روي هم مي‌خوابند و تبادل هوا كمتر مي‌شود. اگر هم كودك زمينه ريفلاكس يا ناهنجاري عصبي- عضلاني داشته باشد، طي خواب مشكلش تشديد مي‌شود. از طرفي ميزان دي‌اكسيد كربن در خواب بالاتر مي‌رود و همه اين مسائل روي هم رفته خطر خفگي را بيشتر مي‌كنند. به همين دليل دكتر خان بابايي توصيه مي‌كند نوزادان را هرگز به سينه و دمر نخوابانيد زيرا قدرت برگرداندن و جابه‌جايي سر را ندارند و ممكن است به راحتي دچار انسداد راه هوايي شوند.

گرفتگی بيني یکی از علل خفگی در نوزادان
به‌گفته دكتر خان بابايي اگر مجراي تنفسي و عضلات آن به خوبي كار نكنند حتي يك گرفتگي بيني براثر سرماخوردگي نيز مي‌تواند باعث خفگي نوزاد شود، البته اين موضوع فقط درمورد كساني مطرح است كه در دستگاه تنفسي‌شان بيماري زمينه‌اي و اختلالات آناتوميكي دارند. دكتر ساعدي، نيز معتقد است؛ شيرخواران تا سه ماهگي به شكل اجباري از بيني تنفس مي‌كنند بنابراين گرفتگي بيني در آنها مي‌تواند بسيار خطرناك باشد پس اگر هنگام شيردهي، نوزادتان دچار حالت خفگي مي‌شود و سينه را رها مي‌كند، بايد حتما توسط پزشك بررسي شود.

خفگی در نوزادان,علل خفگی در نوزادان

موقع پريدن شير به گلوی نوزاد او را برگردانيد و از پشت چندين بار ضربه بزنيد

 
به‌طور كلي هر زمان كه نوزاد دچار خفگي از بيني مي‌شود مادر بايد تا رسيدن به اورژانس انگشت خود را در دهان او قرار دهد تا يك راه هوايي موقت برايش ايجاد كند. دكتر خان بابايي نيز توصيه مي‌كند در زمان سرماخوردگي قبل از خواب و شير دادن به كودك، بيني او را با آب مقطر يا سرم شست‌وشو باز كنيد. در غير اين صورت خوابيدن و شير خوردن نوزاد آنقدر منقطع مي‌شود كه او را عصبي و بي‌قرار مي‌کند. دكتر ساعدي هم در آخر يادآور مي‌شود كه استفاده از قطره‌هاي ضد احتقان در شيرخواران ممنوع است زيرا انسان در اين سنين فاقد بافت منقبض‌شونده است.


چند نکته:
1.اگر كودك سرفه و استفراغ دارد مسیر تنفسی او كاملا مسدود نشده است. در این‌صورت اجازه دهید سرفه كند. سرفه موثرترین راه برطرف کردن انسداد است. اگر كودك قادر نیست چیزی را كه در مسیر تنفسی اش گیر كرده، با سرفه خارج کند از یك نفر بخواهید به‌اورژانس اطلاع‌دهد و شما ضربات پشت و فشردن سینه را شروع كنید.

 

2. اگر كودك به‌طور ناگهانی توانایی سرفه كردن، گریه كردن و جیغ كشیدن را از دست داده ممكن است چیزی مسیر تنفس او را بند آورده باشد. در این صورت باید برای بیرون آوردن آن دست به‌كار شوید. در این موارد ممكن است كودك صداهای عجیب از حلق خارج كند یا پوستش به رنگ قرمز روشن یا آبی درآید.


3. شیرخواران ممکن است بعد از هر بار شیرخوردن مقدار كمی از آن را بالا بیاورند و دچار سرفه شوند. علت این مشکل احتمالا این است كه شیر در حال پس زدن از معده، اشتباها وارد مجاری هوایی شده است. این حالت طبیعی است و تا زمانی كه كودك از سایر جنبه‌های تنفسی مشكلی نداشته باشد جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد.

4.اگر مشكوك هستید مسیر تنفسی كودك به علت تورم حلق مسدود شده است بلافاصله به اورژانس اطلاع دهید. ممكن است كودك شما دچار یك واكنش آلرژیك نسبت به چیزی كه خورده یا گزش حشره شده باشد یا اینکه ممكن است مبتلا به عفونت حلق مثل خروسك شده باشد. اگر هم كودك دچار مشكلات قلبی است فورا به اورژانس اطلاع دهید.

 

نوزادان نارس در خطر بيشتر
اگر ريه در زمان تولد به‌طور كامل تشكيل نشده باشد و نتواند به تبادل اكسيژن و دي‌اكسيد كربن بپردازد، نوزاد دچار ديسترس تنفسي مي‌شود. دكتر خان بابايي توضيح مي‌دهد كه اين موضوع مي‌تواند عوامل مختلفي داشته باشد ازجمله اينكه نوزاد نارس به دنيا آمده باشد يااينكه ماده «سورفاكتانت» داخل ريه تشكيل نشده باشد.

 بيماري‌هاي خاص مثل بيماري‌هاي قلبي و عفونت‌هاي ريه نيز مي‌توانند حبابچه‌هاي ريه را دچار مشكل کنند و باعث ديسترس تنفسي شوند. اين حالت بسيار جدي است و مي‌تواند جان نوزاد را به خطر بيندازد. نوزاد در اين وضعيت نفس‌هاي تند خواهد داشت و درنهايت ممكن است به دليل كمبود اكسيژن و خستگي عضلات تنفسي فوت كند. اين سندروم مخصوص دوران نوزادي است اما در كودكان بزرگتر هم مي‌تواند به دلايل ديگري ازجمله عفونت‌هاي قارچي، ميكروبي و ويروسي رخ دهد. براي پيشگيري از ديسترس تنفسي بايد از زايمان زودرس جلوگيري كرد.


انحراف بيني هم باعث خفگی می‌شود؟
دكتر ساعدي معتقد است شايع‌ترين علت بروز گرفتگي بيني در شيرخواران به مسائل ژنتيكي و مادرزادي مربوط مي‌شود. اين نوزادان معمولا تحت درمان‌هاي موقت قرار مي‌گيرند تا در سنين بالاتر جراحي شوند. انحراف تيغه بيني نيز يكي ديگر از دلايل گرفتگي بيني در شيرخواران است، البته اين مشكل خيلي شايع نيست اما ممكن است به دليل تروما در هنگام زايمان يا وارد شدن فشار به كودك در دوران جنيني اتفاق بيفتد. درمان آن هم بسيار محافظه‌كارانه است و بايد به سنين بالاتر موكول شود. گاهي اوقات هم گرفتگي‌هاي بيني در سنين یک تا شش سال به دليل لوزه سوم رخ مي‌دهند.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 139 چهارشنبه 20 خرداد 1394 نظرات (0)


 آیا باید کودک خود را به عذرخواهی وادار کنید؟

 بدون اینکه اجباری در کار باشد، به کودک خود عذرخواهی کردن را بیاموزید

  

 اگر کودک شما با برادرش دعوا کرده است، اسباب بازی دوستش را برداشته است یا شما را با اسم بدی صدا کرده است، آیا باید او را وادار به عذرخواهی کنید؟

اکثر والدین سعی می‌کنند عذرخواهی کردن را به کودک خود آموزش دهند. زیرا فکر می‌کنند این مناسب ترین راه برای جبران کار اشتباهی است که انجام داده‌اند. وادار کردن کودکی که تمایلی به عذرخواهی ندارد، ضرورتاً ایده خوبی نیست.
  
هدف از عذرخواهی
دلیل عذرخواهی، نشان دادن احساس ندامت ناشی از رفتاری است که به واسطه آن به شخص دیگری آسیب زده یا او را ناراحت کرده‌اید.

پس اگر کودکتان را که از رفتار خود احساس پشیمانی نمی‌کند وادار به عذرخواهی نکنید، در روش تربیتی خود ناموفق عمل کرده اید؟

بیان تأسف و عذرخواهی کردن در کودکی که احساس پشیمانی ندارد، تغییری ایجاد نمی‌کند. هم چنین به جبران آن نیز کمکی نمی‌کند.

خواهر و برادر یا دوستی که از او عذرخواهی شده  نیز در پشت حرف های کودکی که وادار به عذرخواهی کردن شده است، احساس پشیمانی او را نمی‌بیند.
 
وادار کردن کودکان به عذرخواهی نتیجه معکوس می‌دهد
اگر به محض عذرخواهی کودک بعد از یک رفتار اشتباه او را ببخشید و از کار او بگذرید، پیام نادرستی را به او منتقل کرده اید. این کار به آنها یاد می‌دهد که بعد از انجام هر کار غلط با گفتن "متأسفم"، حتی اگر از صمیم قلب این حرف را نزده باشند، به سادگی می‌توانند رفتار خود را جبران کنند. این کار سهواً به کودک می‌آموزد که با یک عذرخواهی می‌تواند رفتار خود را توجیه کرده و آن را قبل قبول سازد.

ممکن است کودکانی که وادار به عذرخواهی کردن می‌شوند، تنها برای اجتناب از پیشامدهای بعدی این کار را انجام دهند. خیلی مهم است که بچه ها متوجه شوند که رفتار آنها افراد دیگر را اذیت می‌کند، حتی زمانی که عذر خواهی می‌کنند. گفتن متأسفم به برادر یا خواهرش به دلیل شکستن اسباب بازی او، به درست شدن آن اسباب بازی کمکی نمی‌کند. یا عذرخواهی از دوستش برای اینکه او را احمق خطاب کرده است، با گفتن یک عذرخواهی درست نخواهد شد.

گاهی اوقات پدرها و مادرها تا زمانی که کودک عذرخواهی نکرده است، امتیازاتی را از او می‌گیرند و به کودک خود اجازه نمی‌دهند به بازی خود برگردد. اما این کار شما به کودک می آموزد که عذرخواهی به جای جبران کردن برای فرد ناراحت شده، فقط برای فرار از مشکل است.


 از چه سنی باید به بچه‌ها آموزش دهیم که عذرخواهی کنند؟
هر انسانی باید از مراحل مختلف رشدی عبور کند تا به بزرگ‌سالی برسد. این مراحل رشد شامل رشد جسمی، جنسی، روانی و اجتماعی است. اگر دوران شیرخوارگی را کنار بگذاریم، کودک از 3 سالگی تا 7 سالگی و بعد، از 7 تا 11 سالگی در دوران کودکی به سر می‌برد. از 3 تا 7 سالگی یعنی سنین پیش از دبستان، کودک تفکر شهودی دارد، فکرهای عمیق ندارد و در کارهای خود، بی‌منطق است.

علاوه بر این، خودش را مرکز عالم می‌داند و تصور می‌کند همه باید مطیع او باشند و همه‌چیز را از آن خود می‌داند. نکته مهم‌تر اینکه کودک، خوب و بد را به صورت انتزاعی در نظر نمی‌گیرد و کارهایی را که انجام می‌دهد، خطا نمی‌داند. اما از سن 6 سالگی، به مرور زمان خوب و بد را می‌شناسد و منطق، کم‌کم در افکار و اعمالش شکل می‌گیرد. در سنین کودکی، بچه‌ها همه‌چیز را بزرگ‌تر از حد واقعی‌اش در نظر می‌گیرند و به بیان دیگر، همه‌چیز در نظر بچه‌ها غلوشده است، بنابراین والدین باید بدانند در این سنین، بچه‌ها را زیاد تنبیه یا تشویق نکنند چون بسیار مضر است.

 آموزش عذر خواهی

عذرخواهی کردن در کودکی که احساس پشیمانی ندارد، تغییری ایجاد نمی‌کند


 چگونه عذرخواهی را مدیریت کنیم
بدون اینکه اجباری در کار باشد، به کودک خود عذرخواهی کردن را بیاموزید. در عوض با این رویکرد پیشگیرانه در نهایت کودکتان مشتاقانه بابت کار اشتباهش عذرخواهی خواهد کرد. در اینجا چند راهکار برای تشویق کودکان به عذرخواهی کردن بیان شده است:

 1. به کودک خود نشان دهید که چگونه عذرخواهی کند
به جای اینکه به او بگویید معذرت خواهی کند، به او نشان دهید که چگونه و چه زمانی باید این کار را انجام دهد. یک نمونه نقش برای او بازی کنید و شیوه عذرخواهی را به او بیاموزید. به او بگویید که معذرت خواهی کردن هم چنین به این معنی است که "من سعی می‌کنم این کار را دوباره تکرار نکنم چون دوست ندارم ناراحتت کنم".

 2. جبران کردن را به او بیاموزید
به کودکتان کمک کنید احساس پشیمانی خود را فراتر از کلمات نیز بیان کند. برای مثال اگر یکی از اسباب بازی های برادرش را شکسته است، اجازه دهید از پول تو جیبی خودش استفاده کند و برای او اسباب بازی جدیدی بخرد. و یا اگر خواهر خود را ناراحت کرده است، به او بگویید اسباب بازی مورد علاقه اش را یک روز برای بازی در اختیار او قرار دهد. این نوع جبران ها، به کودک می‌آموزد که چطور باید مسئولیت رفتارش را برعهده بگیرد.
 
3. درباره احساسات شخصی که ناراحت شده صحبت کنید
هنگامی که او آرام بود درباره اینکه چطور رفتار او دیگران را تحت تآثیر قرار می‌دهد با او صحبت کنید. سخرانی را کنار بگذراید و به جای آن از او سوال هایی را بپرسید و ببینید که آیا می‌تواند تشخیص دهد که چگونه رفتارش دیگران را ناراحت کرده و اذیت می‌کند.
 
4. استراتژی های جایگزین را اجرا کنید
زمانی که کودک شما شخص دیگری را اذیت یا ناراحت کرده است (لفظی یا فیزیکی) به او بیاموزید که دفعه بعد چطور باید به گونه دیگری رفتار کند.با این روش دفعه های بعد می‌تواند رفتار های خود را بهتر کنترل کند. نقش بازی کردن به کودک شما کمک می‌کند راه های جایگزین برای داشتن رفتارهای بهتر در آینده را بیاموزد.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 189 دوشنبه 17 فروردین 1394 نظرات (0)

دروغگویی در کودکان,علت دروغ گفتن کودکان,درمان دروغگویی کودک

علل پیدایش دروغگویی در کودکان

دروغگویی از نظر لغوی به معنی کتمان واقعیت است و بیان سخنی که واقعیت خارج برای گوینده ندارد.

دروغ چيست؟
 دروغ بيان سخن و مطلبي است كه مطابق با واقع وحقيقت نيست. معمولا كسي كه دروغ مي گويد آگاهانه به تعريف حقيقت مي پردازد و امري را تاييد مي كند كه وجود خارجي ندارد. البته اين امر هميشه براي كودكان صادق نيست. چرا كه بسياري از كودكان خردسال و آن هايي كه در مرز سن تشخيص هستند، گاهي بين تخيل و واقعيت فرقي نمي گذارند و سخني مي گويند كه به نظر ما دروغ است. كودكاني كه آگاهانه دروغ مي گويند، معمولا با زمينه سازي ها و تدابيري از پيش تعيين شده اين كار را انجام مي دهند. در اين دروغ گويي ها، نقشه كشي و حساب مطرح است و كودك آن را به خاطر وصول به هدف و مقصد مورد استفاده قرار مي دهد. 

علل پیدایش دروغگویی در کودکان 
١. دروغ یک نوع انحراف از سلامت روانی است. بدین‌ترتیب وقتی والدین به صورت منطقی به نیازهای کودک پاسخ ندهند، کودک دروغگو می‌شود. 

٢. ضعف شخصیت و مورد تحقیر واقع شدن کودک به وسیله والدین و اطرافیانش منجر به دروغگو شدن او می‌شود. 

٣. وقتی از سوی والدین و اطرافیان به کودک توجه جدی نشود برای جلب توجه دیگران و والدین دروغ می‌گوید. 

٤. داشتن والدین یا اطرافیان دروغگو، بدین‌ترتیب کودک از بزرگترها تقلید می‌کند. 

٥. به شدت توسط والدین و اطرافیان‌شان سرکوب و تنبیه می‌شوند. 

٦. والدین و اطرافیان‌شان از آنها انتظارات بیش از حد دارند، لذا کودک به خاطر ترس از انتقاد دروغ می‌گوید. 

٧. از سوی والدین و اطرافیانش شخصیت وی مورد تهاجم قرار می‌گیرد، لذا برای دفاع از خود دروغ می‌گوید. 

٨. بی‌توجهی والدین دربرخورد با کودکان، به‌عنوان مثال والدین گاهی به شوخی دروغ می‌گویند. 

در چه صورت دروغگویی کودکان نگران کننده است؟
اگر کودک بعد از سنین پنج تا شش سالگی همچنان به دروغگویی خود ادامه دهد، می تواند جای نگرانی داشته باشد. والدین باید با بررسی علل توسل او به این امر، سعی در رفع کمبودهایی نمایند که در حقیقت عامل پناه جستن او به دروغگویی است. اما معمولاً کودکان در حدود شش تا هفت سالگی، از میزان دروغ های خود می کاهند. آنها در می یابند که دیگر دلیلی برای دروغ گفتن وجود ندارد و فقط در موارد نادر به چنین کاری متوسل می شوند.

پدر و مادر باید الگوی مناسبی برای فرزندشان باشند
هنگامی که والدین به یکدیگر دروغ می گویند، در واقع به کودک می آموزند که تو نیز می توانی این کار را بکنی. شنیدن دروغ های افراد بزرگسال به هنگام صحبت با تلفن نیز همین اثر را روی کودک دارد. به یاد داشته باشید که کودکان در چند سال نخست پس از تولد، تمایل شدیدی به الگوبرداری از پدر و مادر و سایر اعضای خانواده خود دارند. ممکن است علت دروغگویی فرزندتان، رفتار خشن و عصبی شما به هنگام بروز اتفاقاتی مانند شکستن گلدان و نظیر آن باشد. در چنین مواقعی به جای تنبیه و دعوا کردن او، می توانید بگویید: «خیلی حیف شد که مثلاً اون گلدون شکست. من اونو خیلی دوست داشتم. اما به هر حال تو که تقصیر نداشتی، اتفاقی افتاد و شکست.» به این ترتیب کودک دیگر دلیلی برای ترس و در پی آن، دروغ گفتن نمی بیند و اگر بار دیگر اتفاق مشابهی رخ دهد به راحتی حقیقت را خواهد گفت.

 

برای درمان دروغگویی باید علل آن به خوبی شناخته شود. برای پیشگیری و درمان دروغگویی والدین و مربیان باید واقعیات را بپذیرند و برای شنیدن موارد خوشایند و ناخوشایند از طرف کودکان آماده شوند و با رفتار خود به کودک بیاموزند که گفتن واقعیات به هر صورتی که باشد مقبول است و موجبات تنبیه و آزار کودک را فراهم نخواهد کرد. اگر کودک در عمل پی ببرد که والدین و مربیان او را برای دروغگویی تشویق و برای راستگویی تنبیه نمی‌کنند، به تظاهر در رفتار و جعل واقعیت نخواهد پرداخت.  

دروغگویی در کودکان,علت دروغ گفتن کودکان,درمان دروغگویی کودک

درمان دروغگویی کودک

درمان دروغگویی

شناخت علل
بايد بدانيم كه چرا كودك دروغ  مي گويد و چه انگيزه ها و موجباتي او را به دروغ وا داشته است! و هدف او از اين دروغ چيست!

 

نشان دادن ارزش راست گفتن

در وهله اول کودک باید دریابد که دروغگویی کار نادرست و ناپسند و راستگویی عملی با ارزش و پسندیده است. کودک باید ارزش راست گفتن را در عمل تجربه کند.


دادن آگاهي
پس از شناخت علت يا علل، زمان دادن آگاهي و اطلاعات لازم است. براي مثال كودكي كه در اثر اشتباه در بيان تخيل و واقعيت دروغي گفته است، بايد بفهمد كه واقعيت چيست و خواب و خيال چيست و به او بفهمانيد كه در بيان آن مسئله دچار اشتباه شده  است. به فردي كه در سن تشخيص است بايد تفهيم شود كه سخني را كه گفته، ناپسند بوده است و مورد قبول و پذيرش پدر و مادر و ديگران نيست و ممكن است روزي اين گونه سخنان زيان و خطر پديد آورند و باعث آبروريزي هايي شوند.

 

اجازه بیان احساسات
کودک باید احساسات خود را آزادانه ابراز کند. در صورتی که بیان احساسات باعث آزار و اذیت اطرافیان شود باید به کودک آموخت که به تدریج این احساسات را جایگزین احساسات خوشایند سازد و نباید برای احساسش تنبیه شود. برای نمونه اگر کودکی از برادر کوچکترش خوشش نمی‌آید باید به او اجازه داده شود که احساسش را بیان کند. 


 ايجاد محيط سالم
محيط خانه و تربيت كودك را از ريا و نيرنگ دور سازيد و آن ها را از دوستان دروغ گو، حتي آن هايي كه گاهي به شوخي دروغ مي گويند دور كنيد. چرا كه كودك است و جنبه نقش پذيري و تقليد دارد.

 رعايت انصاف
كودك شاهد بي انصافي هاي والدين است. او مي بيند كه پدر يا مادر در اثر اشتباه ظرفي از دستشان مي افتد و مي شكند و كسي نيست آن ها را مورد بازخواست قرار دهد، ولي همين كه نمونه اين لغزش توسط كودك انجام شود، او را به باد ناسزا گرفته، متهم به سربه هوايي مي كنند. در اين حالت چون كودك انصافي از پدر و مادر نمي بيند و از سوي ديگر مايل به شكست و تحقير شخصيت خود نيست، تن به دروغ مي دهد.

عفو و بخشش
در خانه و خانواده و تربيت فرزندان رعايت انضباط و ضوابط اخلاقي ضروري است ولي زياده روي در اين امر درست نيست. براي واداشتن طفل به راست گويي ضروري است در مواردي از بعضي لغزش ها كه گاهي خودمان هم مرتكب آن مي شويم، چشم پوشي كنيم و او را ببخشيم. حتي رعايت انصاف ايجاب مي كند كه او در مواردي كارهاي جزئي خود را كه علني كردن آن موجب شرم و حياست، از شما پنهان دارد. البته به شرطي كه مخالف با شرع و اخلاق نباشد.

 محدود كردن توقعات
از او انتظار نداشته باشيد كه همه خواسته هاي شما را برآورده كند و كاري كه شما در انجامش ناتوان هستيد و يا تنبلي تان مي آيد، آن را انجام دهيد، او برايتان انجام دهد.

ايمن كردن از مجازات
فرزندان ما بايد در خانه احساس آرامش و اطمينان كنند و مطمئن باشند كه خطاهاي بي اختيار بخشوده مي شود. تنبيه و سرزنش براي مواردي است كه تعمدي در كار باشد و تازه اگر در همان كار عمدي هم سخن راست گفته شود موجب تخفيف در عقوبت بايد باشد.

پند و اندرز
اين امر در كودكان بسيار موثر است چرا كه هنوز با فطرت خود فاصله چنداني نگرفته اند و هنوز درون و ضميرشان پاك و صاف است. بيان اين كه خدا از اين كار راضي نيست و آدم به جهنم مي رود، براي بازداشتن بچه ها از دروغ موثر است.

محبت كردن
به فرزندان بايد محبت كرد به گونه اي كه او گرمي و لذت آن را بچشد و احساس كند، وجود محبت سبب مي شود كه كودك نيازي به تظاهر و تصنع نداشته باشد و به دروغ و فريب رو نياورد. البته لازمه اين محبت آن است كه در مواردي لغزش او را ناديده بگيرند و اگر هم خطايي مستحق تنبيه انجام داد، او را ببخشند.

 هشدار به كودك
ما معمولا سعي داريم به كودك تفهيم كنيم كه راه او راهي درست و به صواب نيست كه اين سخنان براي همه كودكان قابل فهم نيست اگر چه كودك بايد از قبل بداند كه دوست داشتن والدين چه منافعي براي او دارد و دوست نداشتن چه زيان هايي. بعدها در سنين بالاتر مي توان به او گفت كه اين كار را خدا دوست ندارد و چيزي كه خدا دوست ندارد در مقابلش عقوبت و مجازات است و او از لذت ها و محبت ها در دنيا و آخرت محروم مي شود.

مچ گيري
در موارد حادتر مي توان موضع شديدتري گرفت و پس از بيان دروغ هايش، آن را به رخش كشيد و به او تفهيم كرد كه ما مي دانيم تو دروغ مي گويي. البته لازم است اين مرحله پس از همه تذكرات، اخطارها و اندرزها باشد و آن چنان نباشد كه در حضور جمعي صورت گيرد و او در اين زمينه احساس حقارت كند، چون هنگامي كه كودك خود را رسوا ببيند سر از كارهاي خطرناكي در مي آورد و دروغ گويي حرفه اي مي شود.

 تنبيه و تهديد
در مواردي كه هيچ يك از مواضع بالا سودي نبخشد و فايده اي ندهد، بهتر است از راه تهديد و يا تنبيه او را از دروغ گويي دور داريم كه البته اين راه، چندان عملي نيست و تنبيه  ما نشان مي دهد كه ديگر در تربيت، كار از كار گذشته است.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 173 پنجشنبه 23 بهمن 1393 نظرات (0)

اخبار،سرگرمی,آشپزی,مد,روانشناسی,اینترنت

کودکان خجالتی,برخورد با کودکان خجالتی,رفتار با کودکان خجالتی,

 يکي از مشکلات رفتاري کودکان، کمرويي است که بر خلاف ساير مشکلات ظاهراً رفتاري آزار دهنده نيست و نه براي خانواده و نه محيط مدرسه مشکل ساز نيست و گاهي نيز به عنوان يک حسن از آن ياد مي شود، اما متأسفانه استمرار يک اختلال رفتاري است که در بسياري از مواقع مانعي براي شکوفايي قابليت ها، خلاقيت ها و ايفاي مسئوليت هاي کودک در آينده مي شود.
در کمرويي، کودک فقط به خود توجه داشته و از مواجه شدن با ديگران دچار ترس و نگراني مي شود.اين حالت گاهي به قطع ارتباط و گاهي به ارتباط ناقص تبديل شده و موجب آزار فرد کمرو مي شود و کم کم اعتماد به نفس وي کاهش يافته و دچار مشکلات ديگر رفتاري نيز خواهد شد.


پيشگيري، شناسايي و درمان کمرويي امري بسيار مهم است، چون اين اختلال با گذشت زمان پيچيده تر و درمان آن مشکل تر مي شود.لذا اگر شناسايي زودتر انجام گيرد، درمان نيز سريع تر خواهد بود.

 

مسئله اصلی در مورد کودکان خجالتی عدم انعطاف‌پذیری آنها و مساله آنها دربرقراری ارتباط است.

سوال : فرزندم در مهد خیلی خجالتی و تو‌سری‌خور است. برای آینده‌اش نگرانم.چه کنم؟

مسئله اصلی در مورد کودکان خجالتی عدم انعطاف‌پذیری آنها و مساله آنها دربرقراری ارتباط است. این کودکان حتی در ابتدا هنگام ورود به جمع‌های خانوادگی هم مشکل دارند و ورودشان به محیط‌هایی مثل مهدکودک و مدرسه هم سخت است و گاهی حتی تا ۳ ماه طول می‌کشد تا با محیط جدید کنار بیایند. توصیه اصلی به مادر و مربیان آموزش برقراری ارتباط درست به کودک است. اگر کودک در محیط مهد و مدرسه، مربی خوش‌رو و خوش‌خلقی داشته باشد که روی رابطه با کودک کار ‌کند یخ این کودکان زودتر آب شده و سریع و بهتر‌ ارتباط برقرار می‌کنند.

 

در مورد تو سری خور بودن هم باید بگویم به خودی خود کودکان دیرجوش مشکل‌دار نیستند اما چون جسارت کمی دارند از حق خود دفاع نمی‌کنند. مثلا در مدرسه توانایی نه گفتن به هم‌کلاسی‌ همسن خود را ندارند و گاهی خوراکی و پولشان توسط دیگران برداشته می‌شود و اعتراضی نمی‌کنند. حتی این کودکان برای آنکه دوستی داشته باشند حاضرند پول یا مواد خوراکی‌شان را باج دهند. به واسطه آموزش‌ مهارت‌های اجتماعی که شامل آموزش جسارت‌ورزی، افزایش اعتمادبه‌نفس و مهارت‌های ارتباطی است می‌توانیم به کودک کم رو کمک کنیم ارتباط موثر و بهتری با همسالان خود برقرار کنند.

 

باید اعتماد به نفس این کودکان را تقویت کنیم. غیر از مهارت‌های اجتماعی- ارتباطی باید توانمندی‌های این کودکان را هم ارتقا ببخشیم چون کودکان دیرجوش از ورود به هر رقابتی اجتناب می‌کنند. رقابت‌پذیر نیستند و اگر وارد کلاس‌هایی شوند که در انتها باید مورد ارزیابی قرار بگیرند معمولا کلاس‌ها را ادامه نمی‌دهند و از حضور در محیط‌هایی که مورد قضاوت قرار می‌گیرند اجتناب می‌کنند. ثبت‌نام در کلاس‌های مختلف با توجه به علایق کودک و تشویق متناسب با پیشرفت کودک لازم است و به افزایش اعتمادبه‌نفس او کمک می‌کند.

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 177 پنجشنبه 18 دی 1393 نظرات (0)

تغذیه کودکان اوتیسم,تغذیه کودک,درمان اوتیسم

تغذیه کودکان اوتیسمی می تواند در بهبود عملکرد آنها موثر باشد.

 

اوتیسم چیست؟

اختلالات فراگیر رشد، گروهی از اختلالات روانپزشکی هستند که در آن‌ها مهارت‌های اجتماعی، رشد زبان و مجموعه رفتارهای مورد انتظار، رشد مناسب پیدا نمی‌کنند یا در اوان کودکی از بین می‌روند، به طور کلی این اختلالات زمینه‌های متعدد رشد را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در اوایل زندگی ظاهر می‌شوند و اختلال دائمی به وجود می‌آورند. از مشهورترین اختلالات این گروه بیماری‌های طیف اوتیسم یا ASD  می‌باشند که بیشتر شامل سه ویژگی  هستند: 1- نقص در اجتماعی شدن 2- نقص در ارتباط کلامی و غیر کلامی 3- الگوی رفتارهای تکراری و محدود شونده می‌شوند. ولی تنها به این سه ویژگی منحصر نمی‌شود. بیماری‌های طیف اوتیسم نادر نیستند و شیوع آن‌ها در کودکان، بیش از سرطان، دیابت، نقص لوله عصبی و سندرم داون می‌باشد.

 

تغذیه کودکان و بیماری اوتیسم

حدود 50 سال قبل در آمریکا تحقیقات غذایی بر روی کودکان اوتیسمی آغاز گردیده و  و رابطه بینتغذیه کودکان و اوتیسم برای اولین بار کشف گردید. ثابت گردید که اگر برنامه های غذایی صحیح اجرا گردد تاثیر بسیاری در جلوگیری از پیشرفت بیماری اوتیسم در کودکان نیز دارد.

 

نکته ای که در این تحقیقات مشخص گردید این بود که هیچ برنامه غذایی  یکسانی  را نمی توان برای تمام این کودکان اجرا نمود و باید نوع حساسیت های غذایی هر یک به طور جداگانه تست و آزمایش شود تا بهترین نتیجه برای آن گرفته شود .

 

آزمایشات  انجام شده برای یافتن علت اوتیسم احتمال اثر سموم محیطی، مواد غذایی سمی، رژیم غذایی ناکافی از نظر مواد مغذی، مشکلات سیستم ایمنی، استرس اکسیداتیو و استرس احساسی به عنوان عوامل مهم تاثیرگذار بر بیماری اوتیسم را ثابت نموده است.

 

مطالعات دیگر افزایش سطوح نوروترانسمیترهایی همچون سروتونین و اختلال در GABA و فعالیت کولینرژیک را بررسی نموده‌اند. تحقیقات  و بررسی های بسیاری نیاز است تا رابطه محکمی بین وراثت و نوروپاتولوژی و اوتیسم یافت شود. از تحقیقات ژنومیکس مشخص نموده است که کودک مبتلا به اوتیسم ممکن است نیاز به اسیدهای چرب ضروری بیشتر، مواد مغذی آنتی اکسیدان مثل ویتامین‌های E، C، A و نیز سلنیوم، مکملیاری روی و کلسیم داشته باشد.

 

گلوتن (پروتئین موجود در گندم) و کازئین (پروتئین موجود در شیر و لبنیات) در ایجاد بیماری اوتیسم بیش از دیگر مواد غذایی  مورد اتهام هستند. و باید از تغذیه کودکان اوتیسم حذف گردند.

 

یبوست و اسهال که در این بیماران معمول است، ظاهراً نقشی در بیماری بازی می‌کنند.
التهاب روده، در کودکان اوتیسم و بهبودی با محدودیت غذایی کازئین و گلوتن گزارش شده است. بسیاری از متخصصان معتقدند که رژیم غذایی بدون گلوتن و کازئین، ناراحتی‌های معده و روده‌ را کاهش می‌دهد و باعث بهبود در گوارش و بهبود در رفتار و تمرکز کودک می‌شود، چرا که کودکان اوتیسم غالباً دارای ناراحتی‌های گوارشی بوده و در اکثر موارد از مشکلاتی چون یبوست، نفخ کردن و برگشت غذا رنج می‌برند و رفتارهای نابهنجار و بدرفتاری کودک تنها راه انتقال ناراحتی‌های او است.

 

تغذیه کودکان چگونه باعث تشدید و یا وخامت اوتیسم می شود؟

بطور کلی این فرضیه وجود دارد که اوتیسم میتواند حاصل از بی نظمی موجود در سیستم ایمنی بدن باشد که بدنبال آن سیگنالهای مخرب و واکنشهای شیمیایی در بدن و در سلولهای سفید خون ایجاد میشود و این فرضیه وجود دارد که کودکان اوتیسم به غذاهای مخصوصی پاسخ منفی میدهند که عمدتآ این غذاها حاوی دو پروتیین به نام  گلوتن ( پروتیین موجود در گندم و ) و کازیین ( پروتیین موجود در شیر و لبنیات) بوده و این خود باعث افزایش همان واکنشها و سیگنالهای مخرب شیمیایی در بدن شده و این سیگنالها و تغییرات شیمیایی در بدن مسول ناهنجاریهای مغزی و رفتاری حاصله در کودکان اوتیسم میباشد. پس میتوان نتیجه گرفت که نوع تغذیه کودکان در بهبود و یا وخامت بیماری موثر میباشد.

 

تغذیه کودک,اوتیسم در کودکان,تغذیه سالم کودکان

گلوتن و کازئین باید از لیست تغذیه کودکان اوتیسمی حذف گردند

 

غذاهای ممنوعه در تغذیه کودکان اوتیسم :

-در ابتدای لیست گندم و محصولاتش شامل انواع نان، بیسکویت، ماکارانی، کیک، کلوچه، و ...

- شیر و محصولاتش  شامل شیر ، ماست ، بستنی ، کشک و انواع  پنیر و ....

 

-تمامی غذاهای آماده، کنسروها، چاشنی‌ها، رنگ‌های مصنوعی، ادویه‌جات، فلفل قرمز، شکلات، شکر و هر آنچه دارای شکر و یا حتی شیرین کننده‌های مصنوعی و افزودنی‌ها و نگهدارنده‌ها .

 

-شکر و تمام محصولات تهیه شده با آن باید به شدت در رژیم غذایی کودکان محدود شوند که شامل انواع نوشیدنی‌ها، شیرینی‌جات و … می‌باشد و بهتر است شكر در هیچ شکلی مصرف نشود و به جای آن عسل جایگزین گردد.

 

-تقریبا می توان اذعان نمود که تمام مواد غذایی مصنوعی و فراوری شده روی کودکان اوتیسمی اثر سوء دارند و باعث ایجاد خشونت و رفتارهای تکراری  و کلیشه ای شدیدی می گردند. پس این مواد باید حتما از رژیم غذایی کودکان اوتیسم حذف گردد.

 

-رنگها در این بیماری نقش بسیاری دارند از جمله رنگ نارنجی

 

-نوشابه ها  خصوصا نوشابه های مشکی ( چون از مواد محرک بیشنری استفاده می کنند ) اثر بسیار  وحشتناکی در رفتار کودکان اوتیسمی دارد .

 

-بعضی از این کودکان نسبت به ادویه جات تند و محرک مانند فلفل ممکن است واکنش نشان دهند پس بهتر از تغذیه کودکان حذف گردند.

 

-مواد نگه دارنده ای که در کنسروها و صنایع بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرند نیز در مضان اتهام قرار دارند.

 

تغذیه مناسب کودکان اوتیسم :

-در رژیم غذایی کودکان اوتیسم بهتر است به جای گندم  از چاودار یا ذرت استفاده نمود.

-به جای شیر می توان از شیر یا شیر خشک بدون کازئین یا شیر سویا و محصولات سویا استفاده نمود.
به طور کلی تغذیه کودک اوتیسم باید به شکل طبیعی آن نزدیک باشد و غذا باید تازه باشد.

 

میوه‌ها و سبزیجات تازه: میوه‌ها و سبزی‌ها منبع خوب ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و دارای آنزیمی می‌باشند که مسئول سم‌زدایی در بدن است که کودکان اوتیسم فاقد آن می‌باشند. این مواد غذایی بهتر است به صورت خام و تازه در سبد تغذیه کودکان اوتیسم قرار داشته باشند. (مانند سالاد و یا تکه‌های خرد شده میوه یا سبزی به عنوان میان‌ وعده).

 

انواع گوشت قرمز و سفید: بهتر است پروتئین با ارزش بیولوژیک بالا مانند انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ قسمت اعظم غذای کودک را تشکیل دهد و باز هم تاکید این است که بهتر است تازه باشد و در خانه طبخ شود.

 

آب: آب به شکل معدنی و تصفیه شده برای جلوگیری از یبوست به مقدار زیاد توصیه می‌شود. همچنین آب همراه با لیمو و عسل بهترین نوشیدنی برای کودکتان می‌باشد.

 

تغذیه کودکان,اوتیسم در کودکان,تغذیه سالم کودکان اوتیسمی

تغذیه کودکان اوتیسمی باید به صورت طبیعی و نه فرآورده ای باشد

 

ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز در تغذیه کودکان 
استفاده از منیزیم و مگادوز ویتامین‌ها، دارای تاثیر بسیار عالی در کودکان اوتیسم است . استفاده از ویتامین B و سایر ویتامین‌های مشابه و مواد معدنی برای این گروه از بیماران  نیز بسیار سودمند بوده است.

 

سود بخشی مگاویتامین تراپی در درمان بیش فعالی، اختلال یادگیری و عقب افتادگی ذهنی در بیماران اوتیسم ثابت شده است. بسیاری از تشنجات کوکان اوتیسمی نیز به طور مطلوب به مگاویتامین‌تراپی جواب داده است. 
(( مگا ویتامین = دوز مصرفی بالا از ویتامین ))

 

1. اسیدهای چرب امگا-3
در تغذیه کودکان اوتیسم حتما باید امگا3 وجود داشته باشد چرا که مقدار  اسیدهای چرب امگا-3  در خون بچه‌های اوتیسمی پایین‌تر از دیگر کودکان می‌باشد.
اسیدهای چرب امگا-3 در ماهی و روغن ماهی یافت می‌شوند و این اسیدهای چرب ریسک بیماری‌های عصبی- روانی را در بزرگسالان  را نیز کاهش می‌دهند.

 

کمبود یا عدم تعادل اسیدهای چرب امگا- 3 ممکن است در دوران کودکی باعث تشدید بیماری‌های تکاملی عصبی از جمله اختلال بیش فعالی، کم توجهی، اختلال در خواندن و نوشتن کلمات علیرغم مشاهده طبیعی و تشخیص صحیح آن‌ها، از دست دادن نسبی توانایی انجام فعالیت‌های هماهنگ عضلانی و بیماری‌های طیف اوتیسم شود.

 

کودکان اوتیستیک که با مکمل امگا-3 تحت درمان قرار گرفتند، والدینشان از بهبود سلامت کلی، الگوی خواب، بیش فعالی، توجه و مهارت‌های شناختی آن‌ها خبر دادند و اما مکانیسم علمی آن هنوز به طور کامل در  بیماران اوتیسم  وجود ندارد.

 

2. منیزیوم  در تغذیه کودکان:

مطالعات مختلف تاکنون تاثیر ویتامین ب6 را در درمان اوتیسم نشان داده است و کمتر دارویی بوده است که تاکنون توانسته باشد در این طیف وسیع از کودکان اوتیسمی تاثیر گذاشته باشد و اثر ویتامین ب6 در بهبود رفتار این کودکان ثابت شده است.

در مطالعات ابتدایی حدود 40 درصد کودکان اوتیسم تغییر رفتاری نشان دادند و عده کمی حساسیت ( شب ادراری – تحریک پذیری – حساسیت به صدا ) نشان دادن که با اضافه کردن منیزیوم به این ویتامین تعداد آنها به شدت کاهش یافت و نتایج مثبت بسیار بالاتری را  نشان داد که شامل رفتار تحریکی کمتر – خشونت کمتر – تماس چشمی بهتر – سخنوری بهتر – علاقه بیشتر به اطراف و به طور کلی  کودکان عادی تر شدن .

یکی از وظایف منیزیوم ایجاد پیام بین عصب و عضله است .

 

3. نقش سلنیوم در درمان اوتیسم :

سلنیوم یك ماده معدنی كمیاب است كه در خاك و غذا یافت میشود. این ماده یك ضد اكسیدان قوی است بنابراین از واكنش های شیمیایی مضر كه در سلولهای بدن اتفاق می افتد، جلوگیری می كند.

سلولهای حمایت شده بهتر قادرند در مقابل بیماریهایی نظیر بیماری قلبی، سرطان و اختلالات وابسته به سن از خود مقاومت نشان دهند.

 

بیشتر ما سلنیوم كافی از رژیم غذایی دریافت نمی كنیم. وقتی كه سطح سلنیوم بدن پایین باشد بیشتر در معرض خطر بیماریهای مختلف هستیم زیرا سیستم ایمنی بدن تنبل میشود و مواد سمی در خون ساخته میشود.

 

تحقیقات نشان داده است كه مصرف سلنیوم به همراه ویتامین «ای» سلامت عمومی بدن را تقویت می كند و در درمان یا پیشگیری بسیاری از بیماریها مؤثر است.
سلنیوم در ساختن سلولهای سفید به بدن كمك می كند و از این طریق سیستم ایمنی را علیه بیماری و عفونت ، فعال و بیدار نگه می دارد. به عملكرد طبیعی كبد، تیرویید و پانكراس كمك می كند خصوصا در کودکانی که دارو مصرف می کنند کمک شایانی می کند .

 

تغذیه کودکان اوتیسمی باید به صورت اولیه طبیعی و نه فرآورده ای باشد. این بدان معنی است كه از غذاهای كنسرو شده، فریز شده و آماده پرهیز كنید.
وقتی غذاها به صورت فرآورده غذایی درآیند سلنیوم آنها از بین می رود.
ناگفته نماند که مصرف بیش از اندازه سلنیوم به صورت مکمل در تغذیه کودکان با اختلالات رفتاری همراه است.

 

منابع غذایی خوب منیزیم عبارتند از : دانه ها ، مغزها، آجیل ، سبزیجات برگی شكل مثل كلم ، اسفناج و ... ، غلات سبوس دارو حبوبات مثل لوبیا و سویا و... . تصفیه كردن غلاتی مانند آرد گندم و برنج و فرآیند غذاها مانند شكر، سبب از بین رفتن املاح از جمله منیزیم می شود.

 

بهبود بیماری اوتیسم با رژیم غذایی حذف گلوتن و کازئین 
بسیاری از متخصصان و حتی بسیاری از والدین بر این باور می‌باشند که مهارت‌های اجتماعی و تکلم در فرزندانشان با این رژیم از تغییرات مثبت قابل توجهی برخوردار می‌شود. البته لازم به ذکر است که این رفتارها و نتایج مثبت با چندین ماه رعایت رژیم و البته رفتارها و واکنش‌های منفی ابتدایی همراه می‌باشد.

 

ضعف این رژیم غذایی کودکان
این رژیم غذایی نسبتاً رژیم گرانی است و دسترسی به آن نیز سخت است و دنبال کردن آن نیز کمی مشکل می‌باشد چرا که بسیاری از غذاها باید از لیست تغذیه کودکان حذف گردد و اگر در تنظیم ان دقت کافی نشود می‌تواند سبب یک تغذیه ناکافی و نامناسب در کودک شود؛ در نتیجه کودک باید همواره با مشورت پزشک و متخصص تغذیه از رژیم درمانی و ویتامین درمانی و مکمل درمانی خوبی برخوردار باشد و تمامی نیازهای تغذیه ای خود را از طریق مکمل‌های توصیه شده دریافت کند.

 

گردآوری: گروه سلامت بیتوته

برگرفته از:

sobhany.ir

iranautism.com

فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 187 چهارشنبه 17 دی 1393 نظرات (0)


عفونت های دستگاه تنفسی,عفونت های دستگاه تنفسی در کودکان

 متخصص بیماری های کودکان و نوزادان شایع ترین بیماری کودکان در فصل پاییز را عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی دانست واز والدین خواست نسبت به درمان فوری این بیماریها قبل ازبروز مشکلات جدی اقدام وازخوددرمانی نیز به شدت خودداری کنند.

دکتر مقدم گفت: عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی شامل سرماخوردگی ها، گلو درد، گوش درد، عفونت سینوس ها و عفونت های دستگاه تنفسی تحتانی است.

ایشان، مهم ترین علت عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی را ناشی از عفونت های ویروسی دانست و ادامه داد: علائم در مراحل اولیه به صورت سرفه های تک تک؛ آبریزش بینی و تب مختصر است و شدت آن با سرفه های شدید و تب بالا نیز همراه می شود.

متخصص بیماری های کودکان و نوزادان توصیه کرد: در مراحل اولیه بیماری بهتر است اقدامات محافظتی و کارهای پیشگیرانه مانند استفاده از بوخور؛ استفاده از بدن شویه هنگام تب و تب برها برای کاهش تب کودک نیز انجام شود.

دکتر مقدم گفت: با شدت یافتن علائم نيزحتمأ باید کودک را نزد پزشک معالج انتقال داد و از این کار لحظه ای غافل نماند.

ایشان خطاب به والدین گفت: به دلیل این که عمده عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی ناشی از عفونت های ویروسی است نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نيست . از این جهت بعد از معاینه کودک توسط پزشک و عدم نیاز تجویز آنتی بیوتیک والدین برای این کار اصرار نکنند.


دکتر مقدم گفت: امروزه یکی از مشکلات ما شروع خودسرانه داروها به ویژه آنتی بیوتیک ها و داروهای دارای عوارض خاص توسط والدین برای کودکان است که این امر به شدت اشتباه است.

بهزادمقدم گفت: شاید در یک تب انجام بدن شویه با آب ولرم و کاهش لباس کودک مهم ترین اقدام درمانی محسوب شود اما در مواردی که تب کاهش نیافته، مصرف استامینوفن آن هم با مقدار مشخص و با مشورت پزشک بلامانع است.

ایشان هشدار داد: از آنتی بیوتیک ها و داروهایی که خاصیت شیمیایی دارند نباید خودسرانه استفاده كنند؛ زیرا ماهیت بیماری به هم می ریزد. به دنبال به هم ریختن ماهیت بیماری میکروب موجود در بدن می تواند مقاومت دارویی ایجاد کند و برخی ارگان ها به دلیل درمان ناکافی سبب ساز بیماری ها و عفونت های مزمن دستگاه تنفسی و سایر ارگان ها شود.

تعداد صفحات : 2

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 3642
  • کل نظرات : 119
  • افراد آنلاین : 31
  • تعداد اعضا : 9
  • آی پی امروز : 353
  • آی پی دیروز : 276
  • بازدید امروز : 919
  • باردید دیروز : 1,025
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 919
  • بازدید ماه : 14,854
  • بازدید سال : 137,940
  • بازدید کلی : 2,211,091