این غذا شاید یکی از ساده ترین دستورهای آشپزی به نظر برسد ولی بیشتر هدفم این بود که کاربرد گریل شیاردار را ببینید.در ضمن زمان پخت آن بسیار کم است و ساده و بی دردسر تهیه می شود.
مواد لازم :
سینه مرغ بی استخوان و پوست | یک عدد |
روغن ذرت ( یا زیتون ) | 2 ق غ |
رنده ی پوست لیموترش | 2 عدد |
آب لیمو | 4 ق غ |
گشنیز تازه خرد شده | 2 ق غ |
دانه فلفل سیاه آسیاب شده | به مقدار لازم |
روغن ذرت اضافی | برای چرب کردن روی مرغها |
مواد لازم برای سس مایونز لیمویی تند:
مایونز | 4 ق غ |
فلفل قرمز بدون تخم و ریز شده | 1 عدد (یا پودر فلفل قرمز) |
رنده ی پوست لیموترش | 1 عدد |
آب لیمو | 2 ق چ |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را از عرض با چاقو ببرید و به دو قسمت تقسیم کنید. در واقع 4 تکه مرغ داریم. با بیفتک کوب کمی گوشتها را بکوبید تا ضخامت همه قسمتهای گوشت مرغ یکی شود، خیلی نیاز نیست مرغ ها را نازک کنید. برای رنده کردن پوست لیمو فقط قسمت زرد لیمو را رنده کنید و قسمت سفید را نیازی نداریم چون باعث تلخی مرغ می شود. مواد را با هم مخلوط کنید و به همراه مرغ ها داخل کیسه فریزر بریزید و بگذارید به مدت 1-2 ساعت داخل یخچال تا مرغ ها مزه دار شود.
برای درست کردن سس، تمام مواد را مخلوط کنید و روی ظرف را بپوشانید و بگذارید داخل یخچال تا زمان سرو غذا.
قبل از پخت وقتی مرغها را از داخل مایه درآوردید، آنها را کاملا با دستمال خشک کنید.
گریل را بدون هیچ گونه روغنی، برای 2-3 دقیقه روی دمای متوسط بگذارید تا گرم شود. برای اینکه داغی سطح گریل را امتحان کنید، چند قطره آب خنک روی گریل بریزید؛ اگر آب درجا بالا و پایین پرید و بخار شد یعنی گریل به اندازه کافی گرم شده ولی اگر آب به آرامی حباب زد و بخار شد،گریل هنوز آماده نیست و بین 30 ثانیه تا 1 دقیقه دیگر زمان لازم است تا گریل داغ شود.
حالا شیارهای گریل را با کمی روغن چرب کنید و مرغ ها را اریب کنار هم روی گریل بچینید. اصلا نباید روی گریل روغن بریزید مثل بقیه تابه ها چون تمام روغن می پاشد بیرون و مرغ به جای پخته شدن زودتر می سوزد.
مرغها را تا قبل از اینکه بخواهید برگردانید حرکت ندهید در غیر اینصورت، خطوط گریل روی آنها مشخص نمی شود. برای 3-4 دقیقه بگذارید تا مرغها گریل شود. لبه ی یکی از قطعات مرغ را بگیرید و به آرامی بلند کنید اگر دیدید به ظرف نچسبید یعنی آماده ی برگرداندن است. اما اگر مرغ به سختی جدا شد بهتر است حدود یک دقیقه دیگر هم صبر کنید و بعد برگردانید و مجددا برای 3-4 دقیقه دیگر بگذارید تا گریل شود.
برای اینکه از مغز پخت شدن مرغ مطمئن شوید، می توانید با یک خلال دندان سوراخ کنید اگر رنگ آن صورتی بود بهتر است بگذارید کمی دیگر بپزد.
منبع : ghashoghchangal.com
آماده سازی: ۵ دقیقه
مدت انتظار: ۱۵ دقیقه
مجموعاً: ۲۰ دقیق
مواد لازم :
مواد لازم :
اسفناج | ۱ الی ۱/۵ کیلو![]() |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
لپه | ۱ فنجان |
آب نارنج غلیظ | نصف فنجان |
سیر | ۳ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۱ ق غ |
سس انار یا رب انار رقیق به دلخواه | ۱ ق غ |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
زعفران آبکرده، نمک، فلفل، دارچین، زردچوبه، آویشن، پودر سیر | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
اسفناج را خرد کرده، حدود نصف لیوان از آن را کنار گذاشته و باقی را با نصف فنجان آب در قابلمه می پزیم. می گذاریم کاملا آبش کشیده شود و به خوردش برود.
لپه را جداگانه کمی می پزیم سپس آبکش می کنیم.
یک عدد پیاز را خرد کرده و تفت می دهیم و گوشت را به آن اضافه می کنیم و ادویه و نمک و کمی زعفران زده و پس از تفت دادن لپه را به مخلوط می افزائیم، کمی آب می ریزیم تا گوشت کاملا بپزد و آبش کشیده شود. سپس ربها یا رب و سس انار را اضافه کرده تفت می دهیم.
در ظرف دیگر روغن داغ می کنیم ( ترجیحا در این مرحله از ظرف روحی استفاده شود ) و پیاز باقی مانده را خرد کرده در آن تفت می دهیم. سیر را خرد کرده و اضافه می کنیم. پس از تفت دادن اسفناج خام را افزوده و کمی که تفت خورد اسفناج پخته را می افزائیم و مخلوط را خوب سرخ می کنیم سپس آب نارنج را به آن می افزائیم. اگر آب نارنج رقیق بود مقدار بیشتری از آن نیاز است.
مخلوط اسفناج را به مخلوط گوشت افزوده و کاملا مخلوط می کنیم . ترشی و ادویه و نمک غذا را باب میل خود اندازه می کنیم.
برنج را کمی زنده تر بر می داریم و آبکش کرده و در آبکش به آن آب و روغن داغ را می افزائیم.
سپس ته دیگ مورد نظر را کف قابلمه چیده و رویش یک لایه برنج می ریزیم و سپس یک لایه از مواد و روی آن کمی دارچین و زغفران می ریزیم، این لایه ها را یک بار دیگر تکرار می کنیم. سپس باقی برنج را روی سطح داده و کمی زعفران رویش می ریزیم و چند سوراخ ایجاد کرده و برنج را دم می کنیم، پس از دم کشیدن، با احتیاط برنج و مواد را مخلوط کرده و سرو می کنیم.
نکته ها :
_ این غذا طعم بسیار لذیذی دارد به خصوص اگر دوستدار اسفناج و طعم ترش باشید.
_ در این غذا باید میزان مخلوط اسفناجی بر برنج غالب باشد. در صورت دلخواه می توان میزان اسفناج را افزایش داد.
_ این غذا با ماست بسیار هماهنگی دارد.
_ برای مشاهده تصاویر گام به گام تهیه این غذا بر روی عکس نمونه کلیک کنید و عکسها را به صورت اسلاید مشاهده نمایید.
آموزش درست کردن اسفناچ پلو خوشمزه
.آشنایی با روش تهیه شیرینی نارگیلی .. یه وقت هایی که از زرده ی تخم مرغ استفاده میکنیم و سفیده اش باقی میمونه ، میتونیم این شیرینی خوشمزه رو درست کنیم ، هم خیلی آسونه و هم خیلی خوشمزه …..
من تا به حال صد بار شیرینی نارگیلی درست کردم ولی خدایی هیچ موقع مثل نارگیلی قنادی نمی شد.به هر کی هم که می گفتم می گفت مزه شیرینی های تو هم مثل قنادی هستش ولی شکلش کمی فرق میکنه بابا وسواس به خرج نده. تا این بود وقتی ایران رفتم از یک قنادی پرسیدم و واقعا راهنماییم کرد .که واقعا همیشه میگم خدارفتگانش رو بیامرزه.خلاصه خواستن توانستنه.من خواستم و موفق شدم.امید دوستان هم تهیه کنند و لذت ببرند.
تعداد صفحات : 4