loading...
فروشگاه اینترنتی 5040
فروشگاه اینترنتی 5040 بازدید : 762 پنجشنبه 13 آذر 1393 نظرات (0)
دانستنی های لیزر موهای زائد


در مدتی که از معرفی لیزرها برای درمان موهای زائد گذشته است ثابت شده برای درمان نواحی وسیع پوشیده از مو هیچ روشی بهتر از لیزر نیست. باید توجه داشت بعضی متخصصان معتقدند به جای حذف موهای زائد بهتر است اصطلاح کاهش موهای زائد را به کار برد.

 

لیزر موهای زائد در صورت برنز بودن و مصرف دارو ممنوع است. عوارض لیزر موهای زائد همان عوارض نور است. از مزایای انجام لیزر موهای زائد ظریفتر کردن و روشنتر کردن و کند شدن رشد مواست.

 

در حال حاضر چیزی به نام حذف دائمی موهای زائد پایه علمی ندارد و در تمام روشها از جمله لیزر کاهش طولانی مدت موهای زائد هدف می باشد . 

lazer0 jizjiz ir 300x249 دانستنی های لیزر موهای زائد


دانستنی های لیزر موهای زائد


در مدتی که از معرفی لیزرها برای درمان موهای زائد گذشته است ثابت شده برای درمان نواحی وسیع پوشیده از مو هیچ روشی بهتر از لیزر نیست. باید توجه داشت بعضی متخصصان معتقدند به جای حذف موهای زائد بهتر است اصطلاح کاهش موهای زائد را به کار برد.

 

لیزر موهای زائد در صورت برنز بودن و مصرف دارو ممنوع است. عوارض لیزر موهای زائد همان عوارض نور است. از مزایای انجام لیزر موهای زائد ظریفتر کردن و روشنتر کردن و کند شدن رشد مواست.

 

در حال حاضر چیزی به نام حذف دائمی موهای زائد پایه علمی ندارد و در تمام روشها از جمله لیزر کاهش طولانی مدت موهای زائد هدف می باشد . 

lazer0 jizjiz ir 300x249 دانستنی های لیزر موهای زائد



lazer0 jizjiz ir 300x249 دانستنی های لیزر موهای زائد

 لیزر چیست؟

لیزر نوری تک رنگ و تک طول موج است. در لیزر موهای زائد عمدتا نور لیزر در رنگدانه ملانینی که در موها به وفور یافت می شود، جذب شده و سبب تخریب سلولهای سازنده مو میشود و به همین دلیل است که هرقدر مو ضخیمتر و مشکی تر باشد ،ملانین بیشتری دارد که  نور لیزر را بهتر جذب کرده و راحتتر از بین می رود. در عین حال چون ملانین در خود پوست هم وجود دارد هرچه مقدار آن کمتر باشد، یعنی بیمار سفیدتر باشد، انرژی کمتری در پوست جذب شده و احتمال سوختگی ناشی از لیزر مو کمتر می شود.

lazer jizjiz ir دانستنی های لیزر موهای زائد

متوسط جلسات لیزر موهای زائد به چه صورت می باشد؟

پاسخی قطعی به این سؤال نمی توان داد چون بسته به فرد و محل مورد درمان تعداد جلسات متفاوت است. مثلا لیزر موهای صورت بیشتر از ناحیه زیر بغل طول می کشد باید توجه داشت که متوسط جلسات لیزر موهای زائد در صورتی که در بیمارانی که زمینه هورمونی ندارند ۷ – ۵ جلسه و در بیماران دارای مسائل هورمونی ۲ برابر این مقدار است که البته چنانچه در بالا ذکر شد این یک عدد متوسط است و بسیاری از بیماران زودتر یا دیرتر از این به نتیجه می رسند . 
لیزر موهای زائد عمدتاً روی موهای موجود در حال رشد موثر و تاثیری روی درآمدن موهای جدید در آینده ندارد و لذا درمان اختلالات هورمونی برای جلوگیری از پیدا شدن موهای جدید در بیمارانی که زمینه دارند الزامی است .

 بنابراین لیزر موهای زائد و درمان هورمونی مکمل یکدیگرند . باید توجه داشت که باید به محض مشاهده افزایش مو به فکر وجود زمینه هورمونی پر موئی و درمان آن ضمن لیزر بود . در خانمهایی که نزدیک دوران یائسگی هستند افزایش هورمون مردانه علت اصلی پرموئی ایجاد شده است که تحت نظر پزشک و با انجام لیزر موهای زائد قابل بهبود است .

lazer2 jizjiz ir دانستنی های لیزر موهای زائد

 

 علائم تأثیر لیزر روی موهای زائد چیست؟

 کاهش تعداد موها

 کاهش سرعت رشد

 نازک شدن موها 

 کمرنگ تر شدن موها که همه اینها منجر به طبیعی تر شدن منظره محل درمان می شود

 

 دانستنی های لیزر موهای زائد

 

لیزر موهای زائد میتواند چه عوارضی داشته باشد؟

 سوختگی   
 لک   
 عفونت    
 عدم جواب    
 فولیکولیت و آکنه


 فاصله جلسات از هم

 چقدر است؟

بین ۴ تا ۸ هفته یک جلسه.بسته به محل لیزر دارد و بین یک تا ۲ ماه است. بهترین معیار فاصله بین لیزرها، زمانی است که طول می کشد تا تعداد قابل توجهی از موها در بیاید. بیمار ایده آل، بیماری است که پوستی روشن اما مویی مشکی و ضخیم داشته باشد. انتظاراتش واقع گرایانه بوده و اختلال هورمونی نداشته باشد

 دانستنی های لیزر موهای زائد

 



 برای کاهش درد و عوارض  لیزر از چه روشی استفاده میشود؟

به غیر از ترکیبات بی حس کننده و ضد درد ضمن لیزر از روشهای مختلفی برای سرد کردن پوست استفاده می شود. این روشها شامل استفاده از ژل سرد، هوای سرد، شیشه های سرد و اسپری سردکننده است. در میان این روشها ژل سرد کمترین تاثیر را دارد و اسپری سردکننده موثرترین است.

 دانستنی های لیزر موهای زائد

 چه مراحل و بررسی هایی قبل از انجام لیزر باید صورت بپذیرد؟

ابتدا در مورد انجام لیزرهای قبلی، دفعات آنها و نتایج آنها صحبت می شود:

وجود اختلالات هورمونی و علائمی که به نفع آنها وجود دارد (مثل نامنظمی سیکل قاعدگی،  ریزش موی سر، جوشهای مکرر صورت و سابقه نازایی): از آنجا که اختلالات هورمونی در بسیاری از بیماران پرمو دیده می شود حتما بیمار باید از این جهت بررسی شود و گرنه درمان با لیزر تاثیر نداشته و به درازا  خواهد کشید.

 دانستنی های لیزر موهای زائد

 

چه آمادگیهایی برای انجام لیزر باید از قبل داشت؟

تقریبا از یک ماه قبل از لیزر، موهای ناحیه مورد نظر نباید کنده و یا با تیغ یا موبر اصلاح شوند اما شب قبل از لیزر حتما باید توسط تیغ، اصلاح صورت گیرد.

 

 ۶ هفته قبل: بیمار از کندن مو به وسیله موم و الکترولیز خودداری کند اما می تواند از تراشیدن یا کرمهای موبر استفاده کند. آفتاب گرفتن ممنوع است و باید  از ترکیبات ضدآفتاب استفاده کند. بیمارانی که پوست تیره تر دارند باید از کرمهای روشن کننده استفاده کنند.

 روز قبل: ناحیه مورد درمان را بتراشد به نحوی که تنها یک میلیمتر از نوک مو از پوست بیرون باشد. اگر بیمار سابقه تبخال دارد مصرف آسایکلوویر را شروع کند.

 روز درمان: برای ۱٫۵-۱ ساعت کرم بی حس کننده حاوی لیدوکائین و پریلوکائین استفاده میشود. اگر ناحیه مورد درمان بزرگ باشد برای جلوگیری از عوارض این داروها از پماد پیروکسیکام استفاده می کند.

 دانستنی های لیزر موهای زائد

 

چه مراقبتهایی پس از لیزر صورت می گیرد؟

ممکن است ورم و قرمزی در محل وجود داشته باشد که گذاشتن یخ می تواند سبب کاهش آن شود. معمولا نیازی به استفاده از مسکن نیست. گاهی اطراف ریشه موها دلمه میبندد که ۱۰-۷ روز طول می کشد، در این موارد از پمادهای آنتیبیوتیک استفاده میکنیم تا دلمه ها بریزند. ممکن است رشد موی لیزر شده یک تا  ۲ هفته بعد از لیزر هم ادامه پیدا کند بعد از آن بریزد.

بیمار باید از آفتاب پرهیز کند زیرا به خصوص در افراد با پوست تیره تر ممکن است ۳-۲ ماه طول بکشد تا اثر برنزه کننده آفتاب از بین برود و در این بین شکل درمان بیمار را به تعویق بیندازد. باید توجه داشت در بعضی بیماران که سابقه عوارض لیزر مو وجود دارد یا به عللی احتمال عوارض در آنها بیشتر است، می توان از تست استفاده کرد. در این حال بیمار یک نقطه را لیزر می کند و یک هفته بعد ویزیت می شود که اگر مشکلی نداشت درمان را شروع می کنیم.

 دانستنی های لیزر موهای زائد

 

کدام  بیماران برای لیزر موهای زائد مناسب تر  هستند؟

بیمار ایده آل، بیماری است که پوستی روشن اما مویی مشکی و ضخیم داشته باشد. انتظاراتش واقع گرایانه بوده و اختلال هورمونی نداشته باشد. هرچند که با پیشرفت هایی که در زمینه لیزر و روشهای سرد کردن پوست به وجود آمده است بیمارانی که پوستهای تیره تر دارند را هم می توان به شکل موثری درمان کرد. در مورد موهای بلوند، سفید یا قرمز کاهش دائمی موهای زائد غیرممکن است.

اگرچه رشد این موها را می توان با انجام لیزر گاه تا ۳ ماه هم به تاخیر انداخت اما معمولا با همان تعداد و ضخامت و رنگ قبل مجددا رشد می کنند، بنابراین این  افراد درصورت تمایل می توانند با انجام لیزر هر ۳ ماه، رشد موهایشان را تنها کنترل کنند.

 

 دانستنی های لیزر موهای زائد

چه مواردی باعث ممنوعیت در انجام لیزر موهای زائد می شود؟

 برنزه بودن و مصرف بعضی داروها باعث ممنوعیت در انجام لیزر موهای زائد می شود . 

 

آیا انجام لیزر موقع حاملگی اشکالی دارد؟

تحقیقات انجام شده نشان داده که انجام لیزر موقع حاملگی هیچ عارضه ای برای مادر و جنین ندارد حتی اگر لیزر روی شکم خانم باردار انجام شود.

lazer10 jizjiz ir دانستنی های لیزر موهای زائد

 

عوارض لیزر موهای زائد:

در شاخه های مختلف پزشکی از لیزر استفاده می شود یقیناً می توان گفت که لیزر تراپی در درمان بیماری های پوست پیشرفت بسیار خوبی داشته است. و محققان ثابت کرده اند که استفاده از لیزر برای ازبین بردن موهای زائد نسبتاً بی خطر می باشد…
پالس های لیزر انرژی ثابتی دارند برای همین شانس ایجاد اسکار یا وجود ندارد یا احتمال وجود داشتن آن بسیار کم می باشد.
در لیزر موهای زائد  تغییرات رنگدانه ای در افرادی که تحت درمان با لیزر هستند به خصوص افرادی که پوست تیره تری دارند بیشتر مشاهده می شود. 
در بعضی موارد خاص بر روی پوست افراد دلمه بسته می شود که این مورد توسط یک نرم کننده ملایم درمان می شود گاهی نیز فرد باید آنتی بیوتیک مصرف کند. بعد از عمل لیزر موهای زائد پوست قرمز و گاهی متورم می شود که این امر عادی می باشد . و پس از ۲-۳ ساعت رفع می شود و نیاز به درمان خاصی نیز ندارد دراین صورت می توان از مرطوب کننده ها استفاده کرد.
 

باید توجه داشت که لیزر موهای زائد نور تک طول موج است بنابراین عوارض لیزر موهای زائد همان عوارض نور است اما این عوارض شایع نیست و شامل سوختگی و لک و ایجاد اسکار می باشد .

lazer11 jizjiz ir دانستنی های لیزر موهای زائد


لیزر اگر به درستی توسط متخصص انجام گیرد و پارامترهای دستگاه به درستی انتخاب شود معمولاایجاد عارضه نمی‌کند ولی به هر حال مانند هر عمل دیگری می‌تواند عوارضی داشته باشد. یکی از این عوارض سوختگی بدن است. دیگری ایجاد پیگمان‌های جلدی است که به مرور از بین می‌روند. گاهی ممکن است تغییرات رنگدانه‌ای دیگری نیز روی پوست ایجاد شود که البته به مرور رفع خواهد شد. در کل، اگر شخصی که لیزر را انجام می‌دهد به کار خود مسلط باشد و نوع لیزر مناسب را انتخاب کند، مشکلی به وجود نمی‌آید.

 

 آیا لیزر نواحی خاصی از بدن می‌تواند سرطان‌زا باشد؟

نه! استفاده از لیزر برای دفع موهای زاید، سرطان‌زا نیست.

 

بهترین زمان لیزر تراپی چه موقع است؟

فصل پائیز بهترین زمان برای شروع انجام لیزر موی زائد است. در پاییز با توجه به شروع سرما و کاهش تابش خورشید بهترین نتیجه و کمترین عوارض را از انجام لیزر خواهیم دید. از آنجایی که در فصل پاییز برنامه‌های زندگی به روال طبیعی خود بر می‌گردد، احتمال بروز نامنظمی در جلسات لیزر کمتر خواهد بود. از طرف دیگر با شروع فصل سرما بر ضخامت پوشاک روزانه افزوده می‌شود که خود پوشش مناسبی برای کاهش تاثیر آفتاب است و احتمال بروز لک بعد از لیزر را کم می‌کند.

 

نکات قابل توجه درمان با لیزر موهای زائد :

  • لیزر موهای زائد در صورت برنز بودن و مصرف دارو ممنوع است. اگر دچار آفتاب سوختگی شده باشید عمل لیزر موهای زائد درآن منطقه انجام نمی گیرد.

 برنزه بودن(tanning): به هر روشی که فرد باعث برنزه شدن پوست خود شده باشد،  اعم از آفتاب گرفتن یا سولاریم،  احتمال سوختگی پوست و ایجاد لک به دنبال لیزر بسیار زیاد است. در این بیماران بهتر است درمان تا زمان از بین رفتن رنگ به تعویق بیفتد و در این مدت بیمار از ترکیبات ضدلک و ضدآفتاب استفاده کند.

 

  • در صورتی که دچار تبخال مکرر می باشید به پزشک خود اطلاع دهید زیرا باید برای چند روز قبل و بعد از لیزراز داروهای ضد تبخال استفاده کنید . در این بیماران از ۲۴ ساعت قبل تا یک هفته بعد از لیزر باید داروهای ضدتبخال مثل آسایکلوویر استفاده شود.

 

  • بلافاصله قبل از انجام لیزر منطقه مورد نظر را با یک صابون یا یک شوینده ملایم و اب کاملا” بشویید و منطقه عارى از هر گونه کرم ، پودر و مواد آرایشى باشد.

 

  • موهایى که امروز لیزر میشوند حدودا” دو هفته دیگر دچار ریزش میشوند درصورت تمایل میتوانید این موها را با موچین بردارید اما موهاى جدیدى که دوباره درمى آید نباید بر داشته شوند ودر دوران لیزر براى رفع موهاى زائد میتوانید از تیغ یا کرم مو بر استفاده کنید، البته شیو کردن با تیغ نسبت به کرم های موبر ارجحیت دارد. 

 

  • باید توجه داشت که هر چقدر مو مشکی تر و ضخیم تر و پوست سفیدتر باشد نتیجه بهتر است لذا در مورد موهای کرکی ، بور و در افراد با پوست تیره لیزر به طور معمول توصیه نمی شود و اگر بیمار تمایل به انجام داشته باشد لزوماً در ابتدا تست ناحیه کوچکی برای مشاهده نتیجه محتمل انجام خواهد گرفت .

 

  • ضمن انجام لیزر موهای زائد از هر روش اپیلاسیون که باعث کنده شدن ریشه مو شود باید خودداری نموده و تنها از تراشیدن مو استفاده نمود .در طول درمان با لیزر موهای زائد از کندن موها با موچین ، موم همچنین استفاده از موبر و اپیلاسیون خودداری کنید .

 

  • در صورتی که خود را برنزه کرده اید یا به علت در معرض تابش آفتاب بودن رنگ پوستتان تیره شده است باید تا زمان برگشت به رنگ پوست طبیعی خود از انجام لیزر موهای زائد خودداری فرمائید .

 

  •  باید توجه داشت که موثر بودن لیزرموهای زائد لزوماً به معنای کاهش تعداد موها نیست بلکه ظریفتر کردن ، روشنتر شدن و کند شدن رشد مو هم از تاثیراتی است که نشاندهنده موثر بودن لیزرموهای زائد می باشد

 

  • در صورت وجود عفونت در محل لیزر معمولاً باید لیزر را به تاخیر انداخت لذا در صورتی که دچار جوش چرکی ، تبخال یا عفونت دیگری در محل هستید به پزشک و پرسنل مرکز اطلاع دهید تا ضمن درمان مناسب تمهیدات بعدی برای شما اندیشیده شود .

 

  • در صورتی که سابقه اسکار هیپرتروفیک یا کلوئید ( گوشت اضافه محل زخمها و اسکار عمل ) حتماً به پزشک و پرسنل اطلاع دهید تا احتیاطات لازم مراعات شود .

 

  • در صورت مصرف ترکیبات حاوی رتینوئیک اسید مثل آکوتان و راکوتان و کرمهای حاوی ویتامین A و ترکیبات پیلینگ موضوع را به پزشک و پرسنل اطلاع دهید تا لیزر شما به تعویق افتاده یا آمادگی لازم اندیشیده شود .

 

  • اگر جهت ریزش مو از ترکیبات حاوی مینوکسیدیل استفاده می کنید ممکن است علت پر موئی شما این مسئله باشد این مسئله را به پزشک و پرسنل مرکز اطلاع دهید .

 

  • در مورد مصرف بعضی داروها مثل فنی توئین ( داروی صرع ) ، سیکلوسپرین ( داروی بیماران پیوند کلیه ) ، پنی سیلین و کورتونها چون خود می توانند سبب پرموئی شوند مراتب را به پزشک خود اطلاع دهید .

 

  • اگر دچار بیماری پسوریازیس یا ویتلیگو ( برص ) هستید لیزر موهای زائد ممکن است سبب ایجاد لکه های بیماری شود لذا بهتر است لیزر نکنید . قبل از شروع جلسات لیزر موهای زائد و ضمن آن ضد آفتابهای قوی استفاده کنید و حتی الامکان در معرض تابش آفتاب قرار نگیرید .

 

  • توصیه می شود تا زمانی که ناحیه لیزر شده ملتهب است از تعریق زیاد ( مثلاً به دنبال ورزش سنگین یا محیطهای بسیار گرم ) و شنا کردن خودداری شود تا احتمال جوش زدن محل کم شود .

 

  • وجود تاتو یا خال یا کک و مک در محل لیزر : اگر در ناحیه ای که می خواهید لیزر کنید تاتو دارید بدانید که ممکن تاتو کم رنگ یا پاک شود لذا اگر تاتویی دارید که مایل به پاک شدن احتمالی آن نیستید به پزشک و پرسنل اطلاع دهید .

 

  • لیزر موهای زائد روی موهای سفید تاثیری ندارد و باید موهای سفید را الکترولیز نمود . در ضمن باید توجه داشت که در فردی که تعدادی موی سفید دارد سایر موهای مجاور هم در آستانه سفید شدن هستند بنابراین صدمه ناشی از لیزر به این موها باعث سفیدتر شدن سریعتر بعضی از آنها می شود اما چون تنها راه از بین بردن موهای زائد در این حالت انجام لیزر موها ی زائد قبل از سفید شدن است توصیه می شود هر چه سریعتر لیزر موهای زائد را شروع کند. .

 

  • باید توجه داشت که سرعت جواب نقاط مختلف بدن به لیزر موهای زائد متفاوت است لذا ممکن است در بعضی نواحی سریعتر به نتیجه رسید اما درمان بعضی نقاط دیگر طولانی تر باشد در عین حال در هر منطقه هم چون همه موها در یک فاز ( اعم از رشد ، سکون یا ریزش ) نیستند ممکن است یک تکه بریزد اما ناحیه درست مجاور آن باقی بماند این به معنی انجام نشدن لیزر در ناحیه باقیمانده نیست بلکه به علت آنکه موها در آن زمان در فاز رشد نبوده اند ، تحت تاثیر لیزر قرار نگرفته اند در جلسات بعدی به تدریج درمان خواهند شد .

 

  •  پس از اتمام جلسات لیزر یک جلسه یادآور،۶ ماه تا ١ سال آینده لازم است.
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 3642
  • کل نظرات : 119
  • افراد آنلاین : 166
  • تعداد اعضا : 9
  • آی پی امروز : 466
  • آی پی دیروز : 187
  • بازدید امروز : 2,958
  • باردید دیروز : 293
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 5,501
  • بازدید ماه : 19,436
  • بازدید سال : 142,522
  • بازدید کلی : 2,215,673